sånt som inte får plats i andra kategorier

Låtar, 2023: IOU

december 25, 2023

Det är september 2023, kanske söker jag rötter, en gammal kärna som inte vittrat bort.
Ett tema som rört sig genom mitt skrivande, hela mitt skrivande liv (och hela mitt skrivande liv är hela mitt liv, det finns ingen medveten tid före berättandet): att återuppfinna sig själv. Som skelettet blir starkare genom mikroförstörelse och återuppbyggnad när det utsätts för belastning. Att själv gå sönder och byggas om i nya riktningar.

Ett hopp som genomsyrat även de mörkaste texter.
Rivas upp, rotas ned,
it’s first after we’ve lost everything that we’re free to do anything, 
we found love in a hopeless place,
också i en betongdjungel i Böle lyser ljusen om natten i de klaraste färger.

Men där, den där hösten.
När jag lovat mig själv att inte ta några stora steg.
När jag tvingat mig mig själv till stillastående. Övertygad om att stillheten bär en särskild kraft.

Senare ska någon skriva i en kommentar Jag har ingen tatuering men hade jag en skulle det stå ”No sudden moves”.
Den fiktiva tatueringen vill jag också ha.

Inte bli ett nytt jag, utan ett gammalt.
Tillbaka till begynnelseår, tider då man formas.
Jag lyssnar på ett album jag spelade om och om igen i min skivspelare när jag var fjorton, när jag vaknat ur något mörkt och blivit levande igen, när jag såg ett liv framför mig på barrikaderna, när jag tänkte jag är inte som de andra och av det kommer jag att skapa något stort, the world will never see the like of us again.

Jag lyssnar på IOUjag tänker på hur jag brukade spara några rader från den i hjärnan, som ett mantra:
when she wishes, she wishes for less ways to wish for,
more ways to work toward it,

jag tänker att sedan, när jag inte står still,
är det en kärna att återvända till,
den är inte rutten, den har inte vittrat sönder.

Läs mer:

Här hittar du alla inlägg i övrigt-kategorin och här hittar du mina bästa inlägg inom alla kategorier. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Facebook.
Mina texter bortom bloggen hittar du här.

+21

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply