sånt som inte får plats i andra kategorier

Låtar, 2023: ingenting ingenting alls

december 21, 2023

Det är augusti 2023, jag lyssnar inte på någonting.
Det är som tystnaden efter att en granat sprängts, kanske ringer det bara i öronen.
Den öronbedövande tystnaden, den stora tröttheten.

En varm sensommar som ska gå över i en varm höst, något man kan tina upp i, något som kan få en att smälta.
Alla rörelser långsamma, som om jag vandrade nyvaken.

Att flytta hem, att packa upp, att rensa ur, allra mest att ligga på soffan och se på teveserier.
Den första riktiga semestern på två år, den första gången jag kan vila, jag ser inga skuggor som väntar runt hörnet.

Jag lyssnar inte på någon musik, jag behöver inte leka några lekar. Jag drömmer inte heller några drömmar, dag som natt är en drömlös sömn. Först undrar jag: varför är jag ledsen, sedan inser jag: det här är inte ledsenhet, det är bara trötthet och så länge har jag gått på reservkraften att jag glömt bort hur den kan kännas, när man bara släpper fram den.

På soffan, det enda ljudet är takfläkten, en het dag, barnen i skolan, senare ska jag höra deras skratt från studsmattan, sedan ljudet av vattenkokaren när pastavattnet ska ordnas för middagen, men inte en enda sång, ge mig inga intryck, ingenting nytt, låt det gamla leva, dagar av ställtid, tvinga mig att ha tråkigt tills jag inte tror att det går att ha tråkigare och tvinga mig sedan till ytterligare uttråkning, det är i det sysslolösa jag ska återhämta mig, bromsa, bromsa, bromsa tills kraften växer igen.

Låt en egen melodi gro, i tystnaden.

Läs mer:

Här hittar du alla inlägg i övrigt-kategorin och här hittar du mina bästa inlägg inom alla kategorier. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Facebook.
Mina texter bortom bloggen hittar du här.

+34

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply