Hej.

Jag heter Ulrika och jag är någon som skriver.
Det har jag gjort sedan jag var fyra år och försökte skriva en bok av berättelser jag hittat på om mina egna tår, det har jag gjort innan jag gjorde allt annat.

Därför är den här bloggen en plats där orden får utrymme. Jag kallar det berättande bloggande – att utnyttja bloggen som ett berättande medium, skriva inlägg som känns som en blandning av krönikor och att läsa en roman. Mellan de inläggen finns boktipsoch guider, ofta kring ett liv där jag valt bort mycket för att få utrymme med det som är viktigt. Men grunden är alltid språket, språket och berättandet.
Språket och berättandet är vad jag alltid har haft.

Förutom att skriva bor jag på Åland, har tre barn och arbetar som läkare i psykiatrin. Mina barns googleträffar är deras egna att skapa, och därför heter de i bloggen Storasystern (född december -11), Lilla Gubben (december -13), och Habanero (augusti – 15).  Mer om hur jag tänker kring att blogga om sina barn kan du läsa här.

Själv är jag född 1992 men vi kan strunta i åldersångesten det ibland väcker hos andra. Jag har aldrig passat min ålder, jag tror jag föddes lillgammal.

Är du ny här den här samlingen av mina bästa inlägg en bra plats att börja för att få en känsla för vart du hamnat. Välkommen hit!

 

Intresserad av att jobba med mig, eller skicka pressprover och recensionsex? Läs mer här.