Hej.

Jag heter Ulrika, jag är tjugosju år gammal och jag är någon som skriver.
Det har jag gjort sedan jag var fyra år och försökte skriva en bok av berättelser jag hittat på om mina egna tår, det har jag gjort innan jag gjorde allt annat.
Därför är den här bloggen en plats där orden får utrymme. Jag kallar det berättande bloggande – att utnyttja bloggen som ett berättande medium, skriva inlägg som känns som en blandning av krönikor och att läsa en roman. Mellan de inläggen finns bokrecensioner och guider, ofta kring ett liv där jag valt bort mycket för att få utrymme med det som är viktigt. Men grunden är alltid språket, språket och berättandet.
Språket och berättandet är vad jag alltid har haft.

Förutom att skriva bor jag på Åland, har tre barn och arbetar som läkare i psykiatrin. Bloggens berättelser handlar om skrivande, om böcker, om små resor och äventyr och om livet med mina barn. Mina barns googleträffar är deras egna att skapa, och därför heter de i bloggen Storasystern (född december -11), Lilla Gubben (december -13), och Habanero (augusti – 15). Mer om hur jag tänker kring att blogga om sina barn kan du läsa här.

Jag älskar att skapa den här platsen, och hoppas att det ska märkas. Om du trivs får du gärna lämna en kommentar. Jag läser allt. Och är du ny är den här samlingen av mina bästa inlägg en bra plats att börja. Välkommen hit!

 

Intresserad av att jobba med mig, eller skicka pressprover och recensionsex? Läs mer här.