sånt som inte får plats i andra kategorier

en lista.

juli 25, 2021

Elinor Aldebro hade en lista på sin blogg, och då tänkte jag: åh vad roligt med en lista. Gillar Elinors blogg massor för övrigt. Helt olik min men varje gång jag kommenterar där kommer det hit folk och läser i typ en kvart (ja, jag följer min statistik på Google Analytics som den informationsfanatiker jag är…), så det verkar finnas någon gemensam nämnare som gör att om man gillar en av bloggarna gillar man den andra. Både jag och Elinor låg ju på Just wanna have fun en kortis, vi kom samma dag i en veva när sajten skulle göra en nystart och några månader senare ändrades planerna och den skulle stänga ner.

När vi började blogga där på samma dag tänkte jag i hemlighet åh nej, en konkurrent, och hon är SÅ ROLIG OCH FARTFYLLD och här sitter jag och är butter och svartvit. Sådana där osympatiska saker man tänker medan man säger att vi alla borde lyfta varandra och heja heja, pepp och skoj. Men när sajten i stället stängde kände jag att vi var överlevare som gått igenom tragik tillsammans.
Hur som helst, sidospår. Listor är kul, jag ville göra en. Den här har jag hämtat från Sandra Beijer.

Har du?

Alkohol i kylen:
Nä.

Något husdjur:
Japp. Två marsvin som heter Kladdkakan och Daim och älskas något otroligt. De har hus i sin marsvinsbur som det ska vara, ett var att gömma sig i. Marsvin är skygga djur läste jag på internet. Behöver space och gömställen.
Men de brukar ligga ovanpå sina hus, utbredda, som om hustaken vore terrasser från vilka de ska inspektera sina ägor.

Puder på dig:
Nä. Brukar inte ha smink över huvud taget. Inget statement, bara lättja, och praktiskt när man blir smutsig och svettig.

Några framtidsplaner:
Ja. Vill lära mig många språk, i höst fortsätter jag med mer ryska.
Vill skriva böcker. Väntar på ett besked i slutet av augusti, men blir det negativt finns ganska många fler på min lista att skicka till. Har valt att skicka iväg manuset stegvis, det passar mig bättre mentalt. Ibland får man intressant feedback också av den som refuserar en. Det var ju så hela min sista omarbetning kom till stånd.
En massa praktiska saker ska ordnas kring min specialisering i psykiatri, kanske skriver jag om det mer någon gång.
Och jag vill bli bra på att laga cyklar.

Gymkort:
Nej. Inte haft på många år. Cyklar lådcykel och tränar hemmapass. Pamela Reif och Fraser Wilson är mina låtsaskompisar i vardagsrummet.

Läs också:

Några MVG:n:
Ja, jättemånga. Tänker aldrig på dem, men skulle kännas nonchalant att säga att de inte har spelat någon roll, de tog mig in på läkarprogrammet till exempel. Hade VG i idrott och matte E, resten MVG om jag minns saken rätt. När jag gick gymnasiet trodde jag inte att jag skulle läsa något på universitetet som krävde de höga betygen, men jag hade precis som nu en inre standard för vad som är att göra något bra som drev mig till resultaten som gav betygen. Sedan sänkte VG:na mitt snitt så jag trodde inte att jag skulle komma in på läkarprogrammet när jag ville det, gjorde högskoleprovet av den orsaken. Men kom in på betyg i alla fall.

Något beroende:
Nä inget riktigt, men jag behöver mycket utrymme att få sjunka in i ensamma aktiviteter (skrivande, läsning, studier) och har fått anpassa livet efter det.

Ulrika Nettelblad läser en bok på balkong. Svartvit bild.

 

Vem?

Avskyr du:
Ingen.

Längtar du mest efter:
En fiktivt person.

Stör du dig på:
Om jag jobbar med någon som inte tar sitt jobb på allvar, och är glatt obrydd över det. Det kan trigga på så många plan för mig. Tycker att man har ett ansvar när man jobbar inom sjukvården, förstås, det är den hedervärda orsaken till att jag stör mig. Men vet också att det handlar om annat – min perfektionism, mitt impostor syndrome, min egen ständiga oro över otillräcklighet som jag på mindre charmiga vis kan börja projicera på min omgivning om jag inte hejdar mig.

 

VILKEN?

Tidning läser du:
Hbl, DN, SvD, brukar ha någon digital prenumeration i perioder, sedan inget alls. När jag inte är i läsa-tidning-period lyssnar jag på Studio ett

Buss åker du oftast:
Bussåker supersällan men det är väl anslutningsbussar från kortfärjorna till Sverige. De tar cirka två timmar från Åland och så kommer man till Kapellskär eller Grisslehamn och tar sig vidare till Stockholm eller Uppsala därifrån. Pre corona när jag ofta åkte på kurser i Sverige blev det mycket sådana bussturer, och så vidare med tåg ut i landet.

Läs mer:

Dag fyller du år:
Andra december. Det är jag och Britney Spears.

Årstid föredrar du:
Hösten. En lättnad efter sommaren, ett nytt liv. (Eller kanske bara det gamla, tillbaka, efter sommarens undantagstillstånd.)


Vad?

Gör du nu:
Sitter en söndag förmiddag i ett arbetsrum och dricker en kopp kaffe och skriver det här som en paus från annat skrivande.

Gör dig till en bra människa:
Att jag försöker, och jag gör om och provar nytt när det blir fel.

Gör dig till en dålig människa:
Att jag är osäker, intensiv, reagerar åt tusen håll samtidigt, att jag blir så uppslukad av vad som pågår inuti att jag glömmer bort vad jag måste göra utanför.

Vill du arbeta med:
Jag tänkte alltid att jag bara vill skriva.
Men jag tycker om mitt arbete, det har kommit att betyda jättemycket för mig.
Så nu vet jag inte vad jag vill. Som tur är kan jag inte leva på mitt skrivande så jag har inget behov av att bestämma mig.
Och i ett annat liv då: cykelreparatör.

Har du för storlek i skor:
37.

Läser du för bok:
I vanlig ordning: många samtidigt. 

Men bland annat: Allt jag fått lära mig av Tara Westover, Tyst vår av Rachel Carson, Det du inte vet av Anna Jansson och Blonde av Joyce Carol Oates (en omläsning). Här är min bokkategori förresten.

Ska du göra nu:
Ska snart äta ett födelsedagsfika. Inte jag som fyller år, men det har ni ju redan lärt er av den här listan, det är ju jag och Britney och andra december sa jag. Senare, ikväll, vill jag hinna springa, och hinna skriva. Jag har börjat med något nytt, kunde till slut inte låta bli. Men det är så tidigt ännu. Jag ska berätta mer, om en stund, snart.
Fortsättning följer.

Läs mer:

Här hittar du alla inlägg i övrigt-kategorin  och här hittar du mina bästa inlägg inom alla kategorier. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Bloglovin’ eller Facebook.

+13

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Höstlistan - Nettelblad augusti 21, 2021 at 2:54 e m

    […] Hittade en lista om hösten hos Flora. Och listor är kul, det är känt sedan länge. […]

    0
  • Leave a Reply