sånt som inte får plats i andra kategorier

Höstlistan

augusti 21, 2021

Kvinna läser i skogen svartvitt

Hittade en lista om hösten hos Flora. Och listor är kul, det är känt sedan länge.

Vill fokusera på:

Oj. En massa saker ska göras: jag ska fortsätta skriva på det nya projektet, läsa fortsättningskursen på ryskkursen jag läste i våras, jag kommer att jobba på medicinavdelning och akuten som randningar i specialiseringen i psykiatri. Men är något av detta mitt fokus? Det är ju bara saker som händer. Är fortfarande i en liten kris efter att ha färdigställt Lauraprojektetdet var ett fokus, absorberande i slutfasen.
Men jag vill  nog fokusera på att fortsätta försöka hålla vardagsordning, och så kanske jobba med min perfektionism. Det skulle komma en bok om perfektionism, jag ska läsa och recensera.

Vill ha mer av:

Mail om att min bok ska ges ut, hehe. Timmar utomhus. Träning.

Kvinna i skogen i svartvitt

Vill ha mindre av:

Alla gånger jag är för trött för att ägna mig åt något krävande projekt och därför tror att det enda jag förtjänar är att slösurfa, hoppa mellan sidor jag inte ens är intresserad av. Som om tid bara kan delas in i produktiv och improduktiv och det är ointressant vad jag gör med min improduktiva tid, trots att jag hade kunnat lägga den på saker som skänker mig mening utan att skapa något.

Vill titta på:

Vill fortsätta plöja avsnitt av den här youtubeserien jag började på i somras, med ett nederländskt par som cyklar och tältar sig runt hela världen, typ. Hann så långt i juli att de hade hunnit cykla hela vägen från Nederländerna till Iran. Allt är så snyggt filmat, de verkar så kära på ett lugnt och tryggt sätt, och inget är klippt dokusåpastyle för att skapa drama, all dramatik finns i resan i sig själv. Om lådcykeln känns tung en morgon påminner jag mig att jag ju inte direkt cyklat flera hundra mil, bott i tält och behövt ta mig upp för höga berg med den.

Vill lyssna på:

Min skrivspellista:

Min sensommarmelankolilista:

Träningspodden och Studio Ett. Och hörde att SR skulle börja med någon ny podcast om utrikeshändelser? Tipsar så fort jag hört om den är bra.

Vill läsa:

Massor. På läslistan finns en del populärvetenskapligt som kommer i höst: om städer, mammor med ätstörningar, att vara förälder till barn med NPF-diagnos, perfektionism, sånt. Skönlitterärt vill jag läsa andras bokmanus som jag lovat att ge feedback på (det är ju jätteroligt! och utvecklande för det egna skrivandet), en massa av Maria Gripe, sånt jag hittar på biblioteket som väcker lusten.

Vill ha på mig:

Rena hela kläder som jag inte fryser i.

Vill lära mig:

Mer ryska!
Cykelfixargrejer, typ spänna kedjan och annat smått och gott.
Grejer på jobbet.

Vill hänga på:

Café Viktor och skriva, om coronaläget tillåter.

Vill dricka:

Cola zero, såklart. 

Vill äta:

Den goda gröten.

Utflykter och resmål:

Skogen i slutet av gatan.
Lekparken på stan vid Emmaus, med en cappucino i handen, en dag när luften är krispig och barnen är sams.
Mariebad (med förhoppningen om att ingen skriker om trosor på parkeringen).
Och om pandemiläget tillåter åker jag till Uppsala ett par dagar varje månad, ska läsa grundläggande KBT-utbildning som obligatorisk del av min specialisering. Alltid speciellt att vara där, i det som en gång var hemma men nu är borta. 

Läs mer:

Här hittar du alla inlägg i övrigt-kategorin  och här hittar du mina bästa inlägg inom alla kategorier. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Bloglovin’ eller Facebook.

+15

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ullie augusti 21, 2021 at 9:44 e m

    ja är verkligen expert på att surfa mellan sidor =)

    0
  • Leave a Reply