sånt som inte får plats i andra kategorier

En torsdagslista, om tid

mars 8, 2018
Den här bloggen får allt mer en tydlig form för varje dag som går.
En tanke bakom inläggen, en noga känsla för vad jag vill förmedla. Läsa om texter. Plocka bland orden.
En gång var det bara lösa tankar, det finns en charm i det också, men jag vill tänka dem någon annanstans.
Här vill jag berätta historier.
Men det ni verkar älska mest, ni som läser, det är undantagen som bekräftar regeln.
Aldrig trycker ni hjärtan som när det genomtänkta, producerade, rymmer ur sin form. Blir något annat.
Ni älskar tydligen när jag gör listor.
Så vi kör väl på en sådan då. För att ni är så fina. Lämnar avtryck med vackra kommentarer, mail, ett litet hjärttryck i förbifarten.
Det här är en lista om tid, den har funnits på många bloggar, jag hittade den en gång hos Sandra Beijer.

Vad är ditt förhållande till tid?
Kanske är jag född nostalgiker.
En fladdrande känsla av att tiden rinner ifrån mig, som sand mellan mina fingrar.
På samma gång känns tiden så intensiv, allt känns så länge sedan fast det var nyss.
När det är fredag känns onsdagen som att det hände för flera veckor sedan.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Morgnar. Inte innan jag är på jobbet, för morgonrutinerna är stressiga, att minnas alla vantar till alla barn och parera syskonbråk och minnas att själv få med sig allt man behöver.
Men sedan, när dagen precis kör igång.
Allt kan ännu hända. Den här dagen är ännu ett oskrivet blad där stordåd kan ske.

Vilken är det bästa veckodagen?
Hata mig inte, men: måndagar.
För se ovan och applicera det på veckodagar: ännu är den här veckan ny, ännu vet vi inte vad det ska bli av den.

När går tiden som snabbast?
När jag sätter mig framför datorn efter en sen kvällsjour för att “varva ned” men är för trött för att ta mig i kragen och gå därifrån sen.

När går tiden som långsammast?
När jag är för kallt klädd i kyligt väder och behöver promenera mellan platser i blåsten.
När jag väntar på att kunna ringa tillbaka till någon upptagen kollega om ett brådskande fall.
När barnen verkar vilja vara vakna längre än jag själv.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Fem minuter de dagar det händer.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Alla mina bilder av tidsepoker är uppfyllda av folk jag hört skildra dem.
Följaktligen tror jag att om jag hade varit ung på nittiotalet hade jag festat i coola Stockholmskretsar som i Hannah&Amandas anekdoter i Fredagspodden eller som huvudpersonen i Alltings Början av Karolina Ramqvist.
Och hade jag varit ung på 50-talet hade jag bott i USA och sett ut som Marilyn Monroe.
Men i alla tidsepoker hade jag ju bara varit jag.
Det hade ju varit ganska mycket samma sak som nu.

Äter du fort eller sakta?
Nå ganska mittemellan.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Barnen. Skriva. Laga mat. Gå jourer för att bli duktigare eller åtminstone hålla kompetenser vid liv. Träna i mitt garage. Läsa böcker.

Vad gillar du minst att lägga tid på?
Slösurfa när jag skjuter upp saker. Allt blir större i huvudet om man skjuter upp det.

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
21.30 om barnen tillåter.

Ditt längsta förhållande?
Ja detta dårå. Vi har varit tillsammans i åtta år, det blir nio i år.

Vad är den längsta perioden du varit singel?
Ja hela livet fram tills sexton år, därefter blev jag seriemonogam med en relation på sex månader och sedan den jag är i nu.

Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Jag upplever inte tidsbrist som det största problemet. Det är mer att fylla tiden med energi som kan vara svårt.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Dikterade journalanteckningar.

Vad gör du om tre timmar?
Sover.

Var ser du dig själv om tio år?
Jag är trettiofem. Barnen är tonåringar. Jag skriver någonting. Kanske inte professionellt. Kanske fortfarande en blogg. Kanske bara klotter på servetter på caféer. Kanske skriver jag berättelser i imman som bildas på duschkabinen som jag gjorde när jag var liten.
Jag är läkare på något sätt.

Egentligen är det ganska lite som jag vet om det där livet om tio år.
Jag tänkte på det häromdagen. Hur jag när jag var yngre brukade gå ut på promenad när jag reste, och alltid travade i snabb takt oavsett om jag visste vart jag skulle eller inte, bara rakt fram, har alltid tyckt om att gå snabbt.

Det var ett garanterat sätt att gå vilse. Plötsligt var jag någonstans och visste inte riktigt hur jag kom dit.
Så jag tänker att nu räcker det kanske med att trava rakt fram, snabbt.
Att det här kommande tio åren kan få gå mer i njutningsfyllda kringelikrokar.

(Bilder från Unsplash)

Tidigare listor:
2017
En lista en söndag

0

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Mia Bergvall mars 9, 2018 at 7:59 f m

  "Det var ett garanterat sätt att gå vilse. Plötsligt var jag någonstans och visste inte riktigt hur jag kom dit." Var bara tvungen att citera och berätta hur mycket det grep tag om mig. Jag är en sån som låter livet gå så snabbt att jag nästan snubblar på mig själv. Behöver verkligen påminna mig själv om att sakta ner och ditt citat var precis det jag behövde! Ha en fin helg! Kram!

  0
  • Reply Ulrika Nettelblad mars 9, 2018 at 8:14 f m

   <3 tack för att du skrev, vad glad jag blir! visst är det lätt att snubbla till ibland. ha en fin helg du också!

   0
 • Reply Xol mars 9, 2018 at 9:19 f m

  Jag var lugnare förr. Men nu fyller jag alla ögonblick med liv. Planen är att köra i högsta fart, slira, klättra upp på bergstoppar, vind i håret, sedan kasta mig ned i hav och flyga framåt igen fort innan jag till slut sladdar på tvärsen rätt ned i graven med skrubbade knän och okammat hår. 🙂

  Ditt sätt är lika rätt.

  0
  • Reply Ulrika Nettelblad mars 13, 2018 at 12:41 e m

   Jo vissa behöver kanske lugna ned sig och andra mår bra av att kasta sig fram och ut och uppåt ytterligare lite.Men det låter ju ganska härligt att köra full fart framåt när du säger det på det där viset 😉

   0
 • Reply Katarina Wohlfart mars 9, 2018 at 6:20 e m

  Vilken härlig lista och vilka härliga avtryck du alltid lämnar på min sida. Jag tror vi delar det melankoliska, jag i mina bilder, ibland i mina texter och du i dina texter, kan det stämma? Så vackra bilder, förstår att du inte fotat dem, men de passar verkligen in. En lista om tid får en att fundera. Jag funderar på vilken som är min bästa veckodag, du säger måndag och jag tror jag säger fredag, inte för att jag älskar helgen, men för att jag älskar att runda av, vilket jag gör på jobbet. Jag rundar av för att gå hem och veta att jag kan stoppa näsan i en bok och bloggen och läsa och skriva hela helgen. Därför bästa dagen.

  0
  • Reply Ulrika Nettelblad mars 13, 2018 at 12:40 e m

   Jo, jag tror säkert att det där melankoliska är något vi båda tilltalas av. Det är i alla fall det draget som för mig ger det lilla extra när jag tar del av sådant du gör, som får mig att återvända även om jag ju inte egentligen är målgruppen för tex reseskildringar. Berättandet där lite mörker också får ta plats.Så fint också att du noterar bilderna, jag vet ju precis vilken ton jag söker när jag gräver bland andras bilder (den största anledningen att välja andras är hur frustrerad jag blir när jag inte kan skapa den stämningen och det uttrycket själv).
   Åh jag brukade också tycka om avrundningskänslan på fredagar! Det är nog mycket småbarnstraskandet som gör det mindre tilltalande nu, att vissa veckor är det som att fredagen bara är början på ett annat jobb (sköta barn).
   Fint att höra dina tankar!

   0
 • Reply lebron 10 juli 20, 2019 at 6:53 e m

  I really wanted to write down a small comment to express gratitude to you for all of the magnificent steps you are writing at this website. My considerable internet investigation has at the end been recognized with really good tips to talk about with my close friends. I ‘d declare that most of us readers are quite fortunate to exist in a superb network with so many perfect individuals with very helpful basics. I feel very fortunate to have used your web pages and look forward to really more fabulous minutes reading here. Thank you once again for everything.

  0
 • Reply yeezy boost 350 juli 23, 2019 at 7:04 e m

  This website online can be a walk-through for all the data you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and you抣l positively uncover it.

  0
 • Reply jimmy choo shoes juli 24, 2019 at 6:40 e m

  Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily special opportunity to discover important secrets from this website. It can be very amazing and also full of a great time for me personally and my office fellow workers to search your web site the equivalent of three times per week to study the new guides you have got. And lastly, we’re always contented with all the amazing solutions served by you. Certain 3 areas in this post are essentially the most beneficial we have ever had.

  0
 • Reply michael kors outlet juli 31, 2019 at 5:52 f m

  I must voice my appreciation for your generosity supporting folks that really want help with this one subject. Your real dedication to getting the solution throughout was certainly insightful and have without exception helped professionals much like me to arrive at their endeavors. Your entire invaluable key points means much a person like me and somewhat more to my fellow workers. Many thanks; from each one of us.

  0
 • Reply adidas stan smith women augusti 7, 2019 at 12:13 f m

  Thank you so much for giving everyone an extremely memorable possiblity to discover important secrets from this website. It’s usually very lovely and also full of a good time for me personally and my office mates to visit your site not less than thrice every week to study the newest tips you will have. Not to mention, I’m usually amazed with all the impressive principles you give. Some two facts in this article are in reality the very best we have all ever had.

  0
 • Leave a Reply