Okategoriserade

Förändringar, frågor.

april 19, 2021

En flytt, tusen lärdomar

Kanske har ni sett på startsidan eller Christins blogg att Just wanna have fun kommer att lägga ned fram mot sommaren. Om ni inte har sett det så vet ni det i alla fall nu. Så där är det ibland, det är synd förstås, jag har trivts i det här sammanhanget och jag vet att det har hjälpt mig att hitta nya läsare. Samtidigt är jag mer tacksam över att ha fått vara här än ledsen över att det tar slut. Betyder det att man börjar bli vuxen? När man på allvar börjar göra lemonad av citronerna och tycka att den smakar gott?

Att flytta bloggen hit, även om det blev en kort vistelse, har gett mig så mycket. I konkret exponering, att nå ut till nya läsare. Men också i att inse ännu mer hur jag vill att den här platsen ska se ut, vad som är viktigt för mig i den kreativa visionen jag skrev om här.

Vart jag flyttar nu är inte bestämt än, kanske går jag tillbaka till min egen domän, kanske hittar jag en annan plats att trivas på. Oavsett vart jag ska ta vägen tänker jag ta med mig det bästa jag har fått härifrån. Jag vill ha bredd för mina bilder, kategorisidor där man kan fastna i att bläddra mellan inläggen, jag vill att gammalt och nytt ska blandas i min blogg, att man ska kunna snubbla in och lockas vidare.
Och så hoppas jag få med mig alla nya läsare. Och alla gamla, ni som alltid hängt här.

Några frågor till er som läser

En förändring, men inte en försämring, är mottot framöver. Jag säger till när jag byter plats såklart, och tänkte på samma gång som jag gör det ta en minikonferens med mig själv och sätta mig och brainstorma för hur jag vill utveckla den här platsen. (Kanske reser jag på endygnssemster igen).
Det är sällan jag frågar vad ni som läser tycker – jag har ju envisheten i mitt blod, gör mest på mitt eget sätt ändå. Men när jag nu ändå kommer att skapa nytt så småningom passar jag på att göra en miniläsarundersökning. Vill ni hjälpa mig att fortsätta skapa den här platsen får ni jättegärna svara på de här frågorna (hoppa över någon om ni inte har lust förstås):

 1. Hur länge har du läst bloggen och hur hittade du hit?
 2. Hur gammal är du och var bor du?
 3. Vad tycker du är bäst med den här bloggen? Några särskilda inlägg du gillar mer än andra?
 4. Har du något önskeinlägg?

tack så mycket och vi hörs snart igen.

0

29 Comments

 • Reply Malin april 19, 2021 at 3:12 e m

  Jag har läst bloggen sen innan du flyttade hit, säkert en tre fyra år, vet dock inte säkert när jag började eller var jag hittade dig.

  Jag är 35 och bor i Helsingborg.

  Jag gillar att du skriver mer åt det skönlitterära hållet, uppskattar ditt berättande bloggande. Tycker mycket om att få glimtar ur ditt vardagsliv men allra bäst tycker jag om dina inlägg om skrivande.

  Nej, bara att jag hoppas att du fortsätter blogga och att jag får fortsätta följa dig, Ulrika!

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:44 e m

   Så glad att du läser! Minns inte heller hur vi fick koll på varandra från början, något Skrivkäris-relaterat kanske? Så roligt att ha dig här 🙂

   0
 • Reply Emma april 19, 2021 at 4:03 e m

  Jag tror att jag hittade dig genom en av dina kommentarer hos Underbara Clara, för ett halvår sedan kanske. Jag är 30 och bor i Småland. Det är roligt att följa dig eftersom vi lever så annorlunda liv, trots att vi är ganska jämnåriga, och dina inlägg blir som tittskåp in i någon annans huvud. Uppskattar dina inlägg om skrivande, trots att jag bara läser. Uppskattar dina inlägg om dina barn, trots att det mest påminner mig om hur enveten mina syskon är. Uppskattar dina inlägg om mat, trots att vi aldrig skulle skriva en veckomatsedel utan proteinrika livsmedel i precis allting (vi är stor-gymmare båda två).
  Jag önskar mig mer av samma, och att jag också fortsatt slipper känna att jag hittat någon alldeles för likadan. Tack!

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:45 e m

   åh tack! En så otroligt fin kommentar som gjorde mig så glad. Dels för egen del, dels lite hoppfull inför att alla inte bara letar filterbubblor och mer av samma lika. För att vara någons om läser och inte skriver var detta också en väldigt stilistiskt välskriven kommentar, måste jag ju säga. hur som helst: så roligt att du är här! tack!

   0
 • Reply Åsa april 19, 2021 at 6:47 e m

  Jag minns inte riktigt när jag hittade dig, men ungefär när du flyttade till Åland eller strax efter. Minns inte hur jag hittade dig heller, men att jag lockades av att se vad en inflyttad skriver om ön jag flyttade från. Och det är fortfarande mina favoritinlägg, när min ö, min stad, skymtar i inläggen.

  Och jag gillar att läsa om dina barn, för att jag sett en skymt av dem på riktigt men de känns som sagofigurer på något sätt.

  Jag är 40 år och exilålänning i Linköping 🙂

  0
 • Reply M april 19, 2021 at 7:26 e m

  Jag hittade dig när du svarade på en kommentar någonstans omkring hur man hittar tid för att läsa när man har jobb och barn. Är 34 år och bor i Köpenhamn.

  Gillar mest med bloggen att den består av kvalitativ text och genomtänkta, välskrivna inlägg. Tycker idag det kan vara svårt att hitta bloggar som fokuserar just på texten och innehållet. Sedan gillar jag så mycket att du inte känns som en ”kändisbloggare”, men mer som en vanlig person det är lätt att relatera till.

  Gillar väldigt mycket dina inlägg omkring hur du får vardagen att gå ihop med tre barn, jobb och egna intressen/skrivande/läsande. Tycker också inlägg omkring din (icke-existerande) smartphone är väldigt intressanta. Så önskeinlägg är nog denna typ av ”livsbetraktningar” och olika tips till att skapa en bra vardag.

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:50 e m

   Vad roligt att du är här och läser och att du gillar inläggen med olika vardagshacks och tricks! Blir så glad att du tycker det känns som att innehållet håller kvalitet, och att det är relaterbart, då känner jag att jag visar något som har sin plats jämte de mer glammiga inspirationskändisbloggarna. Tack för att du läser och tack för att du tog dig tiden att skriva!

   0
 • Reply Jennifer Sandström april 20, 2021 at 8:54 f m

  Hittade jag dig för att du hittade mig ursprungligen kanske??

  29 år, Esbo :))

  Varje inlägg känns VÄRT att läsa. Man vet att det finns kärlek och omtanke bakom de välformulerade och vackra meningarna och tankarna. Du visar respekt för bloggen och det speglar av sig – som läsare vill man ge den respekten tillbaka.

  Hm, inte vad jag kan tänka på just nu. Men ser fram emot att fortsätta följa dig vart det än bär <3

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:51 e m

   Åh så fint! Tack <3 Jo jag hittade till dig, så var det! Tänker på dig om en av de "nyare bloggare jag börjat följa" men har säkert läst dig i fem år… roligt med tidsperspektiven. satt ju med din guide till webbhotell etc när jag mödosamt tog mig ur blogg.se-träsket och flyttade till egen domän.

   Så glad att du är här!

   0
 • Reply Christina april 20, 2021 at 6:43 e m

  1. Jag hittade dig via en kommentar hos någon annan. Underbara Clara kanske? Någon gång i vintras var det har jag för mig, eller kanske i höstas. Dagarna flyter ihop nu i pandemitid, det finns ingenting att hänga upp tiden på!

  2. Jag är drygt 40 och bor i Skåne.

  3. Jag tycker mycket om ditt sätt att skriva, språket och formuleringarna. Innehållsmässigt tycker jag bäst om vardagsbetraktelserna, om livet, barnen, maten mm.

  4. Nej, jag har inget önskeinlägg. Möjligen något mer inlägg om dina ryskstudier?

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:52 e m

   Hej, vad kul att du är här! Så väldigt glad jag blir att du tycker om mitt sätt att skriva. Bra idé med att nämna något om ryskstudierna, ska fundera på det! Tack för att du läser!

   0
 • Reply Agi april 20, 2021 at 7:24 e m

  Har läst din blogg i några månader ungefär. Tror att jag hittade den när du kommenterade Peppes blogg.
  Bor söder om Söder i Stockholm, är 73 år.
  Uppskattar mycket hur du skrivet, du har ett målande och precist språk. Det är intressant att läsa om din skrivprocess. Du skrivet fint och humoristiskt om barnen.
  Skulle vilja läsa mer om livet på Åland.

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:53 e m

   Vad roligt att du är här, så glad över det! Och förstås glad över att du tycker om mitt språk. Fint att få läsa vilka inlägg du gillar, och ska fundera på om Åland kan få vara med lite mer på ett hörn. Tack för att du läser och tack för att du tog dig tiden att skriva!

   0
 • Reply Elin april 21, 2021 at 4:08 e m

  Jag hittade dig för ett år sedan kanske, vet inte hur riktigt, men jag hittade hit och fastnade för dina texter. Gillar verkligen att läsa om fragment ur ditt liv och för att du formulerar dig på ett sätt som jag tycker om. Är snart 26 och bor i en småstad i Västergötland – har dessvärre inga specifika önskeinlägg, men gillar det lilla och vardagliga mycket, så kanske mer utav det?

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:55 e m

   Så glad att du är här och att du tycker om att läsa det jag skriver! Så fint att se att du tycker om det lilla och vardagliga. Tack för att du är här och tack för att du tog dig tiden att svara1

   0
 • Reply Natalie april 21, 2021 at 6:46 e m

  Jag träffade dig i Stockholm på en naturvetenskapstävling i högstadiet, och vi hade lite kontakt på msn därefter. Jag kommer inte ihåg vilka vändor det har tagit med flytt av bloggar, men på ett eller annat sätt har jag antingen följt med dig eller tappat bort dig i något år och sedan kommit och tänka på dig och letat upp bloggen.

  Jag är 29 år och bor i Göteborg.

  Jag tycker mest om dina betraktelser över vardagen och historierna om dina barn. Jag förstår att du inte vill skriva om allt de hittar på, och inte skriva om dem för mycket eller för ofta, men det är de inläggen jag blir gladast av att läsa.

  Jag har inget önskeinlägg.

  /Natalie, f.d. Jonatan (bytte namn i vintras)

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:56 e m

   Det kan vara så att du borde få ett pris för den bloggläsare som har hängt med längst! Grattis 😉 Grattis till namnbytet också, tror inte jag sagt det. (Vet inte om man säger grattis, men tänker att det är rätt rimligt? Det är ju rimligen en sak man vill, som man nu har fått genomförd, och då känns det vettigt att gratulera). Är glad att du tycker om inläggen om barnen! Tack för att du hängt med så länge och fortsätter att göra det, och tack för att du tog dig tiden att skriva!

   0
 • Reply Linn april 21, 2021 at 10:09 e m

  Jag tror jag hittade dig via en krönika i Läkartidningen för några år sedan (eller en massa år sedan), tappade bort, hittade igen. Är en 32-åring som bor i Göteborg. Vad som är så fint är dina beskrivningar över tillsynes vardagliga ting, men de får liv med dina ord. Även skrivtipsen då jag själv försöker hitta tillbaka till skriveriet, det hjälper att förstå att det är något man måste träna på, precis som inför ett maraton. Att även om man är så duktig som du är så krävs det fortsatt övning och disciplin. Eftersom jag snart är färdig läkare har jag också alltid funnit dina krönikor om medicin inspirerande, så håller alltid utkik om du dyker upp i Läkartidningen.

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 5:58 e m

   Vad glad jag blir att du tycker att mina ord kan levandegöra det vardagliga, så fint det blir. Och vad roligt att du själv försöker hitta tillbaka till ditt skrivande! Tycker det är väldigt fint att ha ett skrivande i vårt yrke, det kan både hjälpa att sortera tankarna från arbetsdagarna och att ta en till helt andra platser som inte har med jobbet att göra. Så glad att du läser och tack för att du tog dig tid att svara!

   0
 • Reply Unknown april 22, 2021 at 8:41 e m

  I’ve been reading your blogs for a few months. I ended up here after you told me you were going to be posting here, and I got curious 🙂 I remember how happy you were when you got accepted! What a shame it will end 🙁
  Btw, I’m 41 and from Hellgium 😛
  Does that by any chance make me your most exotic reader? 😀

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 6:01 e m

   I am so impressed you continue to read this. I tried to google translate some posts just to check how they turn out and, well… some things are really lost in translation, but I suppose there are some qualities that are not. You are not my most exotic reader in distance, I have readers in the US and in New Zealand! (Ok, my New Zealand reader is ONE person, but anyway). But you are probably the only one who translates the posts… I’m happy you’re here 🙂

   0
 • Reply Jenny april 24, 2021 at 5:32 e m

  Jag har läst din blogg sen typ ett år tillbaka när du skrev ett inlägg på Underbara Claras blogg som kommentar kring hur man kan planera för ledighet. Print screenade din kommentar för var så mitt i prick den struktur ett av mina barn behöver.

  Jag är 38 och bor i Stockholm

  Vad tycker du är bäst med den här bloggen? Jag fullkomligt älskar dina vardagsskildringar kring barnen och ditt föräldraskap. Har inte läst ngn annan bloggare som har din förmåga att med sådana träffsäkra skildringar och så mkt humor beskriva er vardag och ditt föräldraskap.

  Några särskilda inlägg du gillar mer än andra? Typ det senaste om Habanero skickade jag precis till min syster som har sin egen habanero. Inlägget om Dilemman var också helt fantastiskt. Men gillar också boktipsen och blandningen.

  Har du något önskeinlägg? Du skriver ju inte om din partner och gissar att det finns anledningar men är nyfiken på ett föräldraskap tillsammans. Det hade varit spännande att läsa hur ni hanterar tre små olika personligheter. Har själv tvillingar som är otroligt olika i temperament och den ena är mer som jag och den andra mer som sin pappa och det är inte alltid så enkelt. Sedan skulle jag gärna läsa mer om boktips som är skönlitterära. Och även mer om när det bara blir fel som förälder och man vill snurra tillbaka tiden.

  0
  • Reply ulrikanettelblad april 25, 2021 at 6:05 e m

   Vad glad jag blir att du hade nytta av den strukturen! Vi har gradvis kunnat luckra upp det där, kanske för att grundbultarna i strukturerna sitter i ryggmärgen numera, kanske för att barnen har växt till sig så deras hjärnor klarar lite mer improvisation. Ungefär som när man följer ett recept exakt de första tio gångerna och sedan kan höfta lite mer med ingredienserna.

   Så glad jag blir att vardagsskildringarna uppskattas, men att blandningen också gör det. Tackar även för önskemålen!

   Tack för att du läser och för att du tog dig tid att svara!

   0
 • Reply Elin april 27, 2021 at 9:08 e m

  Jag har läst bloggen i ungefär tre-fyra år tror jag. Jag tror jag hittade hit via en annan blogg, kanske var det via en kommentar på Flora Wiströms? Jag är 23 år och bor i Umeå. Då när jag började läsa bloggen hade jag inte flyttat hit än, och visste heller inte att jag skulle flytta hit, så dina inlägg om Umeå blev bland det första jag läste om Umeå!
  Jag tycker om tonen i bloggen. Du är väldigt duktig på att beskriva det du ser, du får med både allvaret och humorn i olika betraktelser. Tycker mycket om de krönikeliknande inläggen, men det är alltid roligt att läsa olika slags listor! Som den listmänniska man är.
  Önskeinlägg är kanske lite fler inlägg om mat? Det var intressant att läsa det inlägget du skrev om vardagsmat!

  0
 • Reply M april 28, 2021 at 8:48 f m

  Vet inte hur jag hittade hit – troligen genom kommentar från nån annan blogg – men det är nog ca ett år sen. Jag är 35 år och bor i Skåne. Gillar ditt språk mest av allt, och när du skriver om din vardag, kanske för att vi lever så olika liv. Skulle gärna vilja läsa mer om hur det är att bo på Åland! Har aldrig varit där.

  0
 • Reply Först på festen - Nettelblad juni 21, 2021 at 8:58 e m

  […] Förändringar, frågor. […]

  0
 • Reply en lista. - Nettelblad juli 25, 2021 at 2:19 e m

  […] Elinor Aldebro hade en lista på sin blogg, och då tänkte jag: åh vad roligt med en lista. Gillar Elinors blogg massor för övrigt. Helt olik min men varje gång jag kommenterar där kommer det hit folk och läser i typ en kvart (ja, jag följer min statistik på Google Analytics som den informationsfanatiker jag är…), så det verkar finnas någon gemensam nämnare som gör att om man gillar en av bloggarna gillar man den andra. Både jag och Elinor låg ju på Just wanna have fun en kortis, vi kom samma dag i en veva när sajten skulle göra en nystart och några månader senare ändrades planerna och den skulle stänga ner. […]

  0
 • Reply Bloggen, bloggen, bloggen. - Nettelblad januari 3, 2023 at 2:43 e m

  […] önskar er mer av? Ni får gärna skriva ett par rader om ni får möjlighet. Jag körde det här för ett par år sedan och det var otroligt givande, det gav en skjuts i kreativiteten. Om ni vill säga något om er […]

  0
 • Leave a Reply