tips

Söndagsplock vecka 41

oktober 11, 2020

Det är söndag igen, det firar vi tydligen med en selfie med kamerans självutlösare från ett hotellrum i Göteborg där jag ler mitt mest lakoniska  Mona-Lisa-leende.

Jag är hemma igen från min resa, men det kommer att trilla in några fler vykort på bloggen utöver det från Göteborg och det från Katrineholm. När jag började skriva mer på den här bloggen igen hade jag en tanke om att skriva små reseberättelser från resor i det lokala. Åka buss till någon finsk småstad, skriva om platser som andra reseskildringar inte berör. Några dagar i Estland med färjan, åka nattåg upp till Umeå och besöka gamla platser ihop med Storasystern, sådana saker. Typ som det här inlägget från skrivkursen mellan Helsingfors och Åbo,  eller de här gamla Helsingforshistorierna från när jag reste dit med min kompis 2018 och promenerade. Konceptet berättande blogg applicerat på resor, helt enkelt.

Men sedan hamnade vi ju i den här pandemin, det vet ni redan, och det blev skildringar av att leva en sommar cyklande runt, runt inom max 4 km radie istället. Å andra sidan tänker jag att det är ju just det som är skillnaden mellan en stark berättelse och ett starkt berättande. Om man lär sig att skildra upplevelser kan man göra goda historier av nästan vad som helst, det är inte dramatiken och de märkliga miljöerna som krävs.

Nå. Ursäkta länkfesten och utvikningen, det var ett sidospår, fast kanske är sidospåren de bästa spåren. Nu går vi hur som helst raskt vidare till tipsen.

En podcast: Samarbeten som ett proffs med Ellinor Löfgren i We are influencers

Har lyssnat på podden We are influencers sedan första avsnittet, långt innan jag själv lade så mycket tid och tanke på min egen blogg och vad jag vill skapa med den som jag gör numera. Jag har alltid varit intresserad av hantverket bakom allt som har att göra med text och kommunikation, ja egentligen kanske hantverket bakom det mesta kreativa jag tar del av. Tycker det är fascinerande att veta hur folk tänker i sitt kreativa skapande och hur de kombinerar kreativt med kommersiellt om det är vad de vill. Nu har podden haft ett långt uppehåll, så blev väldigt glad när jag upptäckte att det kommit ett nytt avsnitt, dessutom fullmatat och intressant kring olika aspekter av influencersamarbeten.

En artikel: Tre år som var värre än 2020 från Svenska Yle

“2020 är det värsta året någonsin” sakta i backarna – här är tre år som var värre! är den fulla rubriken på den här artikeln från Svenska Yle som delades vilt i åtminstone min lilla filterbubbla för en vecka sen eller två. Kul och nördig på precis rätt sätt är den i alla fall, och rekommenderas varmt för den som inte är i samma filterbubbla som jag och redan läst den.

En låt: Stay Golden med Au Revoir Simone

Stay Golden med Au Revoir Simone har gått på repeat sedan jag kom hem. En sång som gjord för blandade känslor, den där känslan jag tycker man får så lätt när årstiderna växlar, solstrålarna faller snett, en blandning av melankoli och längtan, av förlust och lättnad. Stillsamt och klart och med textrader som a careless bird is complicated/an empty nest still leaves a space.

Bild av Beata Rydén.

 

Ett blogginlägg: Innan katastroferna kom hos Imagine a bird

Det här inlägget hos Beata Rydén/Imagine a bird är inspirerat av mitt inlägg  om att få tre barn tätt och att inte kunna googla sig fram till svaren om vad man ska göra i livet. Förstås blev jag smickrad av att mitt inlägg väckte tankar, men framförallt berör inlägget något jag inte tog upp när jag skrev och som är så viktigt. Den andra sidan av myntet att våga kasta sig ut. Vad man ska göra om man vågar, och faller. Så många gånger uppmuntrar vi andra att våga saker i livet genom att säga vad är det värsta som kan hända. Som om det värsta aldrig riktigt händer. Men det gör det, orsaken att våga är inte vara att faran inte finns, utan att det blir så tråkigt att leva som slav under den. Tycker Beata skriver så fint och sårbart om hur man påverkas av att ta en risk och förlora något.

Innan katastroferna kom

 

Klart slut, trevlig söndag!

*

Vill du läsa mer av mig? Här hittar du mina bästa inlägg. 
Eller följ min Facebooksida eller Bloglovin för att inte missa nya inlägg.

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Beata oktober 11, 2020 at 2:45 e m

    Så fint du kommenterar om mitt inlägg! Förr trodde jag att det rätta tankesättet var “Vad är det värsta som kan hända”. Men snarare handlar det, precis som du skriver, om att våga, trots rädslan. Att inte vara slav under sin rädsla. Att våga fortsätta känna. Inte bedöva sina känslor för mycket eller bli avstängd. Våga fortsätta ha kontakt med sin innersta kärna, låta känslorna komma och gå och våga hoppas, ändra kurs och satsa igen. Det är ju ändå inte varje gång man faller! Kram o tack för fin blogg <3

    0
  • Leave a Reply