tips

15 tips på podcastavsnitt att lyssna på

januari 22, 2021

Corona är inte över än. Man längtar efter äventyr men går i samma cirklar.  Snöslask läcker in genom skorna och fötterna blir blöta. Hallar luktar fuktiga galonbyxor, lägenheter är fyllda med pigga men inte barnomsorgsredo snorbarn, ingen vet när den här tiden tar slut och en annan tar vid.

Så man behöver vidga sina vyer via sina öron. Man behöver ett gäng riktigt bra poddavsnitt som tar en till andra tankar och verkligheter ett tag. Man kanske inte orkar få ett tips om en podcast med tvåhundra avsnitt och hitta något bra på måfå, utan vill ha tips på ett roligt specifikt avsnitt att slå på direkt.

Jamen jag gjorde en sådan lista, med podcastavsnitt jag hört och gillat på sistone, inom olika kategorier. Håll avstånd, håll er hemma, håll ut, lyssna podd.

Svartvit tre barn går i skogen.

Tre podcastavsnitt om barn och familj

Svartvitt fönster Österbottens landsbygd

 

Tre podcastavsnitt om ekonomi och pengar

 • Rika tillsammans om fyra-hinkar-strategin. Tänkte du strukturera upp din ekonomi och ta itu med ditt sparande men tror att det ska vara svårt? Här får du pedagogiska verktyg för hur du kan tänka. Plus att rikatillsammans-podden alltid känns så snäll och trygg. Skön att somna till, känns som om någon kommer att lösa allt åt en.
 • Narkonomi i podcasten Kapitalet. Om knarkbranschens likhet och olikhet med vanliga företag.
 • Slowfashionpodden om konsumtion. Intervju med en konsumtionsforskare om varför vi köper, eller inte köper, och om det går att leva utanför konsumtionssamhället.

Tre podcastavsnitt om random allmänbildningsgrejer

Tre podcastavsnitt om personlig utveckling

 • Bortom ekorrhjulet om 365 äventyr. Spännande intervju om att rycka upp och förändra tillvaron. Börjar med en lite bucket-list-kulturen-känsla där jag först får vibbarna av hur det kan bli när vi försöker målinrikta vår väg bort från det målinriktade, men intervjuns längd tillåter den att mjukna, djupna, och bli både reflekterande och inspirerande.
 • Säljteknik med Mikael Arndt i framgångspodden. Vad man än tycker om säljsnack kan det vara fantastiskt att lära sig tekniker för att övertyga andra. I grunden handlar det om att kunna gestalta värde för den andra i det man har att erbjuda, och här guidas man till hur.
 • Dumma människor om konsten att bråka bra. Konflikter kan vara läskiga men det är också nödvändiga. Om hur man gör dem lite bättre.

Tre podcastavsnitt om skrivande

 

Sådär.
Nu håller ni er sysselsatta och stimulerade en stund till.

*

Vill du läsa mer av mig? Här hittar du mina bästa inlägg. 
Eller följ min Facebooksida eller Bloglovin för att inte missa nya inlägg.

 

0

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anna María januari 25, 2021 at 4:01 e m

  Vilken bra lista med spännande poddar! Tack, här ska lyssnas 🙂

  0
 • Reply Petra januari 27, 2021 at 10:23 f m

  Tack för bra tips!

  0
 • Reply J februari 3, 2021 at 12:02 e m

  Sparar det här inlägget i en anteckning!

  0
 • Reply 5 tips för att leva billigt och spara pengar - Nettelblad februari 6, 2021 at 1:22 e m

  […] 15 tips på poddavsnitt att lyssna på […]

  0
 • Reply 3 lördagstips att bli glad av - Nettelblad oktober 23, 2021 at 2:53 e m

  […] 15 tips på podcastavsnitt att lyssna på. […]

  0
 • Leave a Reply