tips

Söndagsplock vecka 20

maj 17, 2020

Hej. Söndag kväll. Mitt kök doftar kardemumma. Utanför fönstret strålar majsolen, den bedrar. Solen värmer men vindarna är fortfarande kalla. Märkte det på vår söndagsutflykt. Lämnade jackan hemma. Sedan gick solen i moln och blåsten kom. Det blåser nordliga vindar nu, sa Lilla Gubben.
Sannerligen, gubben, sannerligen.

Här kommer, precis som förra veckan,  några tips på saker jag gillat på sistone. Bilderna i inlägget kommer från Unsplash och har inget med inlägget att göra mer än att de är fina. Klicka på dem för att komma direkt till fotografen.

En podcast
Podcasts som både är intressanta att lyssna på och sköna att somna till har en särskild plats i mitt hjärta. RikaTillsammanspodden kvalar in på den beskrivningen. Jan Bolmesson som bloggat om privatekonomi i över ett decennium och hans fru Caroline som nördar ned sig i allt från fonder till guldköp till statistik om sparande till hur man garanterar sin partners trygghet om man själv skulle gå bort. Det är snusförnuftig och ordentligt och varmt på ett sätt som känns oerhört tryggt i oroliga tider. Här finns inga frågetecken och inga lösa knutar. Gillar dessutom att dynamiken mellan Jan och hans fru är så fin, ibland far han iväg och supernördar ner sig och då skrattar hon lite och säger “Men nu tror jag inte lyssnarna förstår, Jan” och föser in honom i fållan igen. Jag gillade avsnittet om döden skarpt, men så gillar jag ju också att prata om mörka ämnen.

Ett recept:
Bakade dessa kardemummabullar ikväll. SUCCÉ.
Tycker för övrigt att kanel är så överskattat jämfört med kardemumma. Antar att det är för att kanel liksom är lite… lättare? Kardemumma ställer större krav men utdelningen är också därefter. Sympatiserar med kardemumma, det är okej att vara lite svår.

Ett blogginlägg:
Linnea Brännström har ett väldigt lyhört skrivande, tror stenhårt på hennes ord. Det här inlägget om att besöka det barndom hon adopterades från som liten berörde mig massor.


En aktivitet:
Ibland om jag känner att livet rusar ifrån mig i ett pärlband av vardagsögonblick som aldrig riktigt lyfter, ställer jag klockan en kvart tidigare på morgonen och börjar dagen med att läsa bok i sängen. Tycker genast det känns lite som att man är på semester. Kombineras förslagsvis med att välja en bladvändare, så att man liksom längtar lite på kvällen till att få fortsätta nästa dag. Den mer extrema tar också på sig ett par solglasögon och vänder blicken mot sänglampan medan man läser, då känns det som att man ligger i en solstol på en strand.

En spellista:
Jag är ledsen att jag tipsade om den där barnspellistan i förra söndagsinlägget.
Lika schysst som att ge er länkar till diverse virusgenererande hemsidor, typ. Öppnade min Discover Weekly för första gången på några veckor, nämligen, och minst en timmes lyssnande på vår familjelista varje dag har gjort en del med tipsen. Plötsligt är alla mina tips i den här stilen.
Så rekommenderar er något helt annat den här veckan, något jag vårdar ömt, min spellista som jag lyssnar på när jag skriver just nu. Också väldigt bra om man vill känna något, något som rister till, lite mer än kom ut som bananofil.


Så. Det var det. Nu kastar vi oss in i nästa vecka.
kyssar&kärlek tack och hej.

 

 

 

 

0

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Linnea maj 18, 2020 at 9:27 f m

  Tack för länken, Ulrika! Och alla andra tips. Jag gillar ju det här med tips!

  0
 • Reply K maj 18, 2020 at 4:27 e m

  Mm smart med läsmorgon! Jag älskar att ta del av folks vardagsrutiner (kanske därför jag fastnat så hårt för bloggformen.) och håller alltid på att försöka konstruera den perfekta morgon och kvällsrutinen. vilket inte kommer med så mycket begränsningar såhär innan barn…

  0
  • Reply Ulrika maj 18, 2020 at 6:16 e m

   MMMM få inte igång mig på kvälls- och morgonrutiner! måste dock säga att det blivit lite roligare nu med en armé av barn, på så sätt att “perfekt rutin” ger så mkt utdelning (och katastrofal rutin kan bli så… väldigt mycket katastrof)

   0
   • Reply K maj 19, 2020 at 7:08 f m

    haha kan tänka mig det!

    0
 • Reply Cecilia Möller maj 20, 2020 at 1:54 e m

  Bra med nytt podtips! Ska lyssna in!

  0
 • Reply Ellen maj 27, 2020 at 3:50 e m

  Åh, håller så mycket med om Linneas inlägg – det var såå fint.
  sv: Vad kul om du testar linssoppan! Känner igen mig, jag kanske borde testa ert portionen under tian-recept för variation 🙂

  0
 • Reply Söndagsplock vecka 27 – Nettelblad juli 5, 2020 at 10:37 e m

  […] Söndagsplock vecka 20 […]

  0
 • Leave a Reply