att skriva

Slutet på bloggveckan

oktober 8, 2023

För en vecka sedan bestämde jag mig för att göra en bloggvecka (inspirerad av Julia) och sedan gjorde jag det. Varje dag fick ett blogginlägg och det blev som när vi kör rest-buffé till middag: man plockar fram sådant som inte räckte som en egen helhet och gjorde det användbart i ett annat sammanhang. Jag fick dra ut blogginlägg som legat och grott men (i mitt huvud i alla fall) inte räckt hela vägen, och precis som med rester visade sig en del vara bättre än vad jag föreställt mig. Och precis som med rester fanns det en känsla av att få det tomt och fritt. Redo att fylla på med nytt. Nu kan jag skapa annat, när jag rensat ut de gamla idéerna som låg och torkade och snart skulle börja mögla, nu finns det plats.

Något annat blev också tydligt: det gick att få plats med det här. Det krävdes justeringar, någon kväll blev det sent, och några kvällspromenader fick stryka på foten.
Men det gick att skriva och skapa, varje dag. Som jag brukade göra när jag skrev på en roman. (Det var halvtimmen, det var fem minuter och så vidare, det var att dag efter dag efter dag sätta sig och göra det för att det var det enda sättet som kunde få det att bli gjort).

Jag är igenom något, har tagit mig till något slags annan sida. Är det så här folk känner när de efter många års stabilt förhållande och med goda lånelöften och stabila jobb ser på varandra och undrar om det inte är dags att skaffa ett barn? (Jag vet inte, jag gjorde det ju aldrig i den ordningen). Det kommer inget bättre läge, vad är det man ska vänta på. Har man inte väntat länge nog.

Är det vad jag känna när jag möter min egen blick i spegeln. Undra om det inte är dags att skriva roman?
För vad mer är det jag ska vänta på, har jag inte väntat länge nog.

Läs mer:

Här hittar du alla mina inlägg om skrivande och här hittar du mina bästa inlägg i alla kategorier. Följ mig gärna på Facebook för att inte missa nya inlägg, gillar du det här inlägget så tryck gärna på hjärtat!

+44

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lovisa oktober 8, 2023 at 9:09 e m

  Jätteroligt med bloggvecka! Det får vi göra om någon gång

  +2
 • Reply Hanna oktober 9, 2023 at 1:09 f m

  Bloggveckan har varit fantastiskt, sån lyx att komma hem från att vara bortrest i några dagar och ha flera inlägg att läsa ikapp!

  +1
 • Reply Malin oktober 10, 2023 at 10:56 f m

  Tack för bloggveckan! Det var fint att få läsa något från dig varje dag, Ulrika.

  0
 • Leave a Reply