sånt som inte får plats i andra kategorier

måndag, julveckan

december 18, 2023

Det är måndag, julveckan börjar.
Det är också veckan då det är generalrepetition för mina döttrars dans, dansshow, min dotters födelsedag. Allt ska göras klart på arbetet inför julledigheten. Och barn ska läggas, barn ska vakna, middagar ska lagas, middagar ska ätas, bråk ska bråkas.

För en vecka sedan tänkte jag: allt går så mycket bättre i december än vad det brukar göra, allt känns så mycket bättre inför en ledighet än vad det brukar göra. Inte perfekt men lugnare, som om någonting är under kontroll.
Igår kväll tänkte jag: varför försöker man om igen men gör samma misstag ändå och tänk om jag glömmer något som jag borde ha gjort och tänk om det var den allra viktigaste saken.

Men alla andra gånger har jag ju rätt ut det, när vi harvar på och jag packar väskor, och ordnar saker, och de gånger jag glömde något viktigt lyckades vi på något sätt lösa det.
Så många gånger har jag försökt få ihop någonting, och inte ligger fortfarande spillror kvar av gamla misstag.
Vad som än trasslar till sig när många saker ska hållas i ordning verkar det vara så att det ordnar sig. Kanske är det något som fler kan vilja påminna sig, denna vecka.

Eller, som Storasystern sa till mig en dag, medan syskonen nickade instämmande åt hennes visdom:
”Jag tycker att du är en ganska bra mamma ändå. Ibland lyckas du planera ganska bra, och jag menar, ibland får vi i alla fall något att skratta åt.”

Läs mer:

Här hittar du alla inlägg i övrigt-kategorin  och här hittar du mina bästa inlägg inom alla kategorier. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Facebook.
Mina texter bortom bloggen hittar du här.

+45

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Carina december 18, 2023 at 11:56 e m

  Hahaha, så jäkla underbart😅😂

  0
 • Reply 30 december, 2023. - Nettelblad december 30, 2023 at 2:34 e m

  […] måndag, julveckan. […]

  0
 • Leave a Reply