tips

Lokalkulturen.

november 22, 2023

(Bild från Unsplash).

Ute är det storm, de säger att man ska stanna inne.
Jag ska träna och städa och läsa läxor med barn. Sedan ska jag lägga mig tidigt, nästan samtidigt som de, för jag har börjat gå upp tidigare på morgonen för att skriva. Idag var den tredje dagen, och det är ju ingenting, och ändå känns det som en självklarhet. Att börja dagen med en riktning. Att befinna sig i sin textvärld, så att vägen in i den inte behöver vara så lång.
(Vi hörs på dag 300 och ser om jag känner samma sak).

Men det var inte vad jag skulle berätta idag. Jag skulle säga andra saker om böcker, nämligen två tips för den som befinner sig på Åland på lördag! (Eller som illa kvickt kan se till att göra det, vad är inte en novembersemester vid havet…).

Jag är nämligen ordförande i Ålands litteraturförening från hösten och nu på lördag anordnar vi två grejer som jag tror blir väldigt trevliga båda två. Är det något som överraskat mig sedan jag blev engagerad i föreningen är det hur aktivt det lokala kulturlivet det är här. Alla fattar att ska det bli något så måste man ordna det, ska det bli fler saker måste man besöka det som arrangeras. Väldigt roligt att se, och att få upptäcka som en outsider.

Det första jag vill tipsa om är på dagen: Åländsk bokmässa.  Utställare och bokförsäljning, scenprogram hela dagen med samtal med författare och andra med koppling till skrivande, litteratur, kultur. Jag modererar ett samtal och är paneldeltagare i ett annat.
Brukar bli väldigt bra och uppskattat. Händer på Alandica 11-16 och Facebookeventet finns här. Gratis!

På kvällen är det mer litteraturförening och kulturell stämning. Eftersom litteraturföreningen fyller 50 år anordnar vi Jubel bland bokhyllornaett femtioårsfirande på Mariehamns stadsbibliotek med levande ljus, livemusik och litterärt program. Vi bjuder på nåt att dricka och chokladpraliner. Även det är gratis och Facebookeventet finns här.

Själsvärmande i novembermörket helt enkelt.
Jag tipsar ju sällan om sånt här i bloggen men den här gången var det på sin plats. Alla som inte är på Åland får scrolla vidare och vänta på nästa inlägg, ungefär som jag gör alla gånger det tipsas om något Stockholmslokalt i bloggarna jag läser.
Vi hörs i nästa inlägg (redan imorgon är det tänkt, om livet går som planerat). Då blir det bokblogg av ett annat slag.

Tack och hej.

Här hittar du alla inlägg i tips-kategorin  och här hittar du mina bästa inlägg inom alla kategorier. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Facebook. Mina texter bortom bloggen hittar du här.

 

+35

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hänt i veckan. - Nettelblad november 26, 2023 at 8:54 e m

    […] Lokalkulturen.  […]

    0
  • Leave a Reply