sånt som inte får plats i andra kategorier

Glimtar, december 2023.

januari 23, 2024

Början och slutet på en berättelse.
En stjärnklar kyla, natten när den tillhör mig.
Långpromenader, bli en ny människa med tiotusen steg, eller hitta den gamla människa man en gång varit.
Äpple-kanel-praliner, kakao pudrar läpparna, akta fläckarna, kaffe och sötma.
Timern på 45 minuter, skriva på romanen med dörren stängd, bli en ny människa med tiotusen ord! Eller bli den gamla man en gång varit.
Uttråkning, återfödelse, timmar, dagar. Tågtimmar, busstimmar, barntimmar, badkarstimmar, framtiden starkare än det förflutna, det ligger nya tider i luften, de doftar av hopp i inandningen. De är inte smärtfria men de är möjliga.

Och jag behövde aldrig befrias från det som är smärtsamt, jag ville bara ha möjligheter.

Förbereda forskning, bok och anteckningar, citronte och snöflingors singlande utanför fönstret. Musiken. Barnleken på andra sidan dörren. Kakelugn. Spabad, snötäcken, isen över sjön. Duolingorekord, bokhögar.
I en stilla monotoni förbereda sig för något stort som breder ut sig.
Ett liv framför en, hur ska man fylla det, kanske måste det inte fyllas, då kan det bli så trångt, men vart ska man vandra sedan, vilka riktningar ska man ströva i, och så det nya året sedan, glida in i det i jeans och hoodie, som en utandning, att släppa taget nu, så många saker kräver inte längre det hårdaste av grepp, det kan få sluta här, det är bara början.

Läs mer:

Här hittar du alla inlägg i övrigt-kategorin  och här hittar du mina bästa inlägg inom alla kategorier. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Facebook.

+39

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Glimtar, januari 2024. - Nettelblad februari 11, 2024 at 9:58 e m

    […] Glimtar, december 2023. Släppa taget, bara början. […]

    0
  • Leave a Reply