sånt som inte får plats i andra kategorier

en lista den 25:e februari 2024.

februari 25, 2024

Det är söndag och jag har tänkt att jag ska skriva här på söndagar. Det blir en lagom rytm för den här våren, när det stora skrivprojektet får ta sin plats och jag vill hålla resten av tiden lugn och fri för alldeles vanligt liv.

Den här söndagen är en dag av klar sol som bryter igenom dimman. Vi kom hem igår från en resa. Eller egentligen olika resor, barnen firade sportlov med mormor och morfar och jag var i Oslo. Men mer om det en annan gång. Är så otroligt trött den här söndagen. Vissa söndagar är väl bara sådana.
Tur då att det finns gamla blogglistor. Den här är en gammal från Sandra Beijer. 

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Till de rörande ögonblicken i någon film jag såg med barnen. De protesterar alltid åt hur lätt jag blir rörd.

TRE SAKER DU AVSKYR
Gå ut på långpromenad och inse att jag är för varmt klädd.
Ljudet av sånt barnen tittar på.
Och vidare på temat ljud – att det verkar vara en sådan annan kultur kring att sprida sitt ljud omkring sig i offentliga miljöer numera. Kan vi inte bara alla använda hörlurar eller titta på saker hemma istället.

HUR VAR DU I SKOLAN?
Teoretiskt begåvad, socialt ojämn med många olika roller genom åren, uppfylld av en känsla av att världen var i otakt och att det kanske var jag som måste revolutionera den. En nyfiken udda fågel, varmblodig men osäker, kaxig och blyg, otroligt dålig på att komma ihåg muntliga instruktioner, sämst på slöjd och idrott.
Jättemycket en Gryffindor, inklusive något slags dumdristigt saviour complex även för de som inte alls behöver räddas.

Gör mig mycket bättre som en vuxen än som ett barn eller ens en ung person.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
Att få flera frågor samtidigt.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
1. Gå långt.
2. Saffransglass.
3. Supreme med Robbie Williams.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Får ofta höra att jag är systematisk.
Det medför en del andra föreställningar tror jag, som kanske inte riktigt stämmer: att jag skulle vara extremt effektiv och organiserad, eller någon som har bra ordning på mina grejer, att jag har en plan och vet precis vad jag håller på med.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Nyfiken.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
Vet inte om pinsam är rätt ord, men jag är otroligt dålig på att känna igen folk. Eller ens märka att de är där? Får ofta höra att jag inte hälsat eller kanske snarare att jag totalt gått förbi och sett ut som om jag försökt ignorera andra. Det är ju genant i sig men har försökt kompensera det genom att alltid le lite grann mot alla hela tiden och även vinka tillbaka om någon vinkar oavsett om jag vet om personen vinkar till mig eller inte. Det blir också pinsamt.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
Efter duschen efter träningspasset. Dagar när jag promenerat mycket.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
När min son drog ett skämt från Kalle Anka. Det dras mycket skämt från Kalle Anka i det här hushållet.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
Finns det något jag inte har funderat mycket över, det undrar jag ibland. Men bland annat har jag undrat vad som egentligen hände här.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
1. Trafikolyckor.
2. Att störa.
3. Skadedjur.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Flygledare.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
Jurist.

Klart slut, nu blir det tupplur.

Läs mer:

Här hittar du alla inlägg i övrigt-kategorin  och här hittar du mina bästa inlägg inom alla kategorier. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Facebook.

+40

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ida februari 25, 2024 at 11:30 e m

  +1 på alla avskyrsakerna. Bortsett från att mitt barn inte tittar på så mycket själv än, men andras barn då 😇 Men för varmt klädd på långpromenad alltså USCH besvikelse och frustration. Med såna plagg som man liksom inte bara kan ta av också, typ ett par jeans…

  Och så skönt att känna att det vuxna jaget är det du passar bäst i! Jag var helt klart bäst som barn, typ mellan 1-10 år skulle jag gissa. Det var tider det.

  0
  • Reply Ulrika mars 5, 2024 at 8:11 e m

   Så spännande, har liksom aldrig tänkt på hur det skulle vara att inte passa bäst som vuxen. fast jag nog fattar rent logiskt att det är många som inte känner så. alltid känts fel att inte ha ”passat” som barn, det känns som en tid som ska kännas så enkel och naturlig? men nu ser jag fördelarna med det andra. och JA FY, jeans den första varma dagen på våren när man inser att nu gassar solen…

   0
 • Reply Malin februari 26, 2024 at 12:09 e m

  Håller verkligen med om att människor borde ha tättsittande hörlurar i offentliga rum, eller lyssna hemma istället.

  0
  • Reply Ulrika mars 5, 2024 at 8:12 e m

   JA! blir aldrig så sugen på att bli surkärring i offentligheten och typ skrika DU VILL INTE HA DET LITE HÖGRE DÅ, SÅ HELA VAGNEN HÖR? SÅ VI ALLA KAN DELA DITT JÄVLA KLIPP TILLSAMNAS?
   men det verkar bli allt mer legitimt

   0

  Leave a Reply