sånt som inte får plats i andra kategorier

Gravitation

januari 4, 2014
En vecka gammal idag, min son, och det är inte en ålder som kännetecknas av en strålande motorik. Även om jag tycker mig se förbättringar. Ibland när han äter tappar han liksom taget om bröstet för att han råkar slänga iväg sitt huvud, och så vrider han munnen i fel riktning och viftar och flämtar och frustar i ett halvpaniskt beteende som påminner om Gravity-filmen, när de råkar sparka iväg sig i tyngdlösheten och driver omkring utan att kunna komma dit de vill.
Och äter gör han, fortfarande. Om nätterna matas han med flaska av sin far och om dagarna ligger han i min famn och smaskar medan jag tittar på nätföreläsningar om hyponatremi och annat livsviktigt. Tillvaron kännetecknas av rofylldhet och en känsla av vakuum (så vi fortsätter kanske på Gravity-temat). Jag antar att det är det där folk brukar kalla för bebisbubbla.

Storasyster är inte hemma, hon är hos sin farmor och farfar och tillfrisknar från vattkoppor, och jag gissar att det bidrar till det här magiska lugnet. Snart börjar det vilda livet igen.

Jag tror att jag kommer älska det. Inte hela tiden men ibland, på ett hisnande sätt. Jag funkar bäst i lite kaos.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply