sånt som inte får plats i andra kategorier

Helgläsning

januari 26, 2013

 


När jag var liten älskade jag att gå till apoteket
.
Mest för broschyrerna. Jag plockade alltid på mig deras informationsbroschyrer som de hade på den tiden, de var i lite tjockare papper och med fina illustrationer; jag hoppades alltid att det skulle ha kommit ut någon ny till nästa gång jag kom dit..
“Astma”, hette en broschyr, det fanns “Tobak och andra droger”. Och “Klimakteriet”, och “Hjärt-kärlsjukdomar”. Jag läste dem allihop. Inte bara en gång, utan många. Det var något med tonen i dem jag tyckte om. Vänlig men ändå lätt förmanande. Tonen hos någon som ville hjälpa en, men inte utan krav på motprestationer. Jag ville gärna leva upp till apoteksbroschyrernas krav. De fick mig att gå en halvtimmes promenad om dagen och äta mer frukt. Och så fick det mig att bestämma att om jag någon gång skulle börja röka, skulle det vara för att få försöka sluta röka, och kunna känna mig så himla stolt när jag kommit ur mitt nikotinberoende.

Nu är jag vuxen, men precis likadan i hjärnan.

Döm därför min glädje, när jag kom hem efter slitig studiespäckad fredag för att upptäcka att tidningen “1177 Västerbottens Läns Landsting” kommit hem till mig i min brevlåda! Med rubriker som “Vårda dig själv”, “Koll på blodtrycket” och “Så mycket betalar du för läkarbesöket” kan den inte bli något annat än fantastisk helgläsning. Slår upp en kopp äppelte, lutar mig tillbaka i soffan och bara njuter.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply