sånt som inte får plats i andra kategorier

ping pong tjong

juni 21, 2008

Kina är fantastiskt och underbart.
Jag äter mat så att jag nästan trillar omkull. Jag har skrivit tjugo sidor JJ. (Kan inte ge er någon kvalitetsgaranti på det hela, dock, men ändå). Jag har varit på diverse nödvändiga turistplatser och kommer i framtiden att besöka ännu fler. Jag simmar varje dag och blir lite lycklig. Och jag har ätit massa smaskig kinesisk glass.

Pallar inte blogga så mycket och ofta dock, som ni kanske märker. Men jag menar, det är ju SEMESTER. Plus att min käre bror gärna använder sig av den internetkabel vi har på rummet… Men han kollar kommentarer åt mig på bloggen varje dag, så SKRIV, SKRIV mina vänner!

Intressanta rapporter om kulturskillnader mellan Kina och Sverige kan jag faktiskt bjuda på, också. Några exempel:
kinesiska barn har inte blöja. I stället går de runt med ett hål i byxorna, vid rumpan, och när de vill uträtta behov sätter de sig helt enkelt på en lämplig plats. Jag vet inte helt hur det fungerar, men det måste ju fungera.
Kinesiska män gillar att svalka magen. Det är ju varmt här, så det är förståeligt. Men de gör det inte genom att ta av sig hela tröjan, eller så. Utan de drar upp tröjan så att de får en magtröja, sedan skjuter de ut magen och ser stolta ut. Allra helst ska de ha en liten kulmage, då ser de riktigt nöjda ut. Ska försöka smygfota det någon gång, men man vill ju inte göra det alltför uppenbart.

Folk är också väldigt fascinerade av oss, som västerlänningar. MIn syster, som har bott här ett år, har förklarat att det är så, och det är liksom okej att stirra. Så när vi går på gatan händer det att folk stannar upp, bara för att stå och stirra på oss ett långt tag. Många kineser vill bli fotograferade tillsammans med en västerlänning också, och säg det tillfälle när jag inte gillar att posa?
Många kommenterar också att vi är en "väldigt stor familj": Det vill säga, vi är tre barn… I Kina, med ettbarnspolitiken, är ju detta en rätt enorm familj.

Men med andra ord. Allting är väldigt mysigt och fantastiskt här. Mina föräldrar är språkgenier som vanligt, och lyckas beställa på restauranger – på kinesiska, folk är inte så mycket för engelska, även om de försöker lite grann – enbart med hjälp av en liten reseparlör och sina glada leenden. Och vi får god mat, också.
(Enklast är dock allt när min syster är med. Hon pratar kinesiska, om inte flytande, så nästan. Igår fick jag se henne pruta ner två klänningar åt mig, det var en riktig upplevelse. Vi hade gått från butiken men då kom butikspersonalen springande efter oss och gav oss ett ännu lägre pris.Så nu har jag köpt en svart och en prickig klänning, båda magnifika.)

halleluja, mitt folk, mina bloggläsare. Sköt om er, där borta i Sverige, eller vad det nu är ni är. Har ni fint väder? Följer ni fotbolls-EM? Hade ni en trevlig midsommar?

kyssar och kärlek
Ulrika.

0

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sandra juni 22, 2008 at 12:17 f m

  Aaaaaaaaaaahhh Kina låter så underbart, jag skulle vilja resa med dig någon gång, det skulle vara fantastiskt.

  Inget händer i Sverige. Däremot i mitt rum, håhå, för att inte tala om i min säng! DÄR KAN ALLT SKE.

  Eh, nej, okej, jo, jag spenderar faktiskt majoriteten av sommarlovet i sängen så det är inte direkt osanning, och jag skulle vilja påstå att min hjärna är mer händelserik än hela Sverige. Så jag har väl haft kul också.

  Ååååh jag vill också bli fotad av kineser och den där observationen om kulmagar verkar väldigt rolig. Det där med hål i byxorna för småbarn för eventuella naturbehov känns lite som de gamla kungliga fåtöljerna med potta under dynan, dock. Förhoppningsvis blir 2009 ett bra år i Kina för blöjan. "The year of the diaper." x) Eh.

  0
 • Reply Madde juni 22, 2008 at 5:51 e m

  Det är så skrämmande hur världen alltid lyckas berätta saker för mig perioder. Jag såg en film igår som handlade om ett kinesiskt dagis, där det visades bland annat hur vissa av barnen bara hade hål i byxorna (vilket måste vara så störande..) och här sitter jag idag, och det skulle vara ett otroligt sammanträffande om det inte vore för att det här alltid händer mig? Är det här någonstans som man börjar fundera på om det är någon som håller i trådarna och blir religiös? Jag tänker då inte ha en uppenbarelse och religiös upplevelse angående bajs, så jag låter bli.

  tycker förresten att det där med de kinesiska männen låter sexigt, önskade att det vore lite varmare även här så folk skulle komma på samma idé. De skulle dock vara glada att få en så kallad "zip-skjorta", Hannas fars egna märke som går ut på att det är en snygg skjorta med dragkedja (vilket förresten när jag började tänka på det var ett JÄTTEunderligt namn på vad det är? eller inte? drag..man drar, och det är en kedja.. men ändå!) som går hela vägen ner, så är det kallt är det bara att ha den uppdragen hela vägen, men när det är varmt är det bara att öppna lite så får man luft åt magen. Mycket bra och man slipper putandet, framförallt om man är vältränad.

  Jag saknar dig, det känns hemskt att vi kasnke inte kommer träffas innan Gräsö, så vi måste nog göra det.

  Hälsa Kina.

  0
 • Reply Imme juli 3, 2008 at 6:49 e m

  JAG DYRKAR OCH LEVER FOTBOLLS-EM! fast jag var ju i england vid det tillfället, men ändå – fotbollsmästerskap är paradiset på jorden.

  kina låter kul, fast nu så kan jag inte sluta tänka på i like chinese-låten (åh prisa monty pythons musikaliska talanger..?).

  0
 • Leave a Reply