sånt som inte får plats i andra kategorier

Livet – en snabbguide

oktober 1, 2012
https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/371417/images/2009/488_27946539.jpg

Folk har ju de där faktorerna de mäter liv utefter.
De där sakerna som ska avgöra om man är lyckad.
Jag har en hel del av dem. Jag har livskärleken, elitutbildningen, bebisen, smalhetsidealskroppen, de konstnärliga intressena som en krydda för att inte verka alltför ytligt ointressant.

 
Vad jag tycker är betydligt intressantare, dock, är hur stor del av tiden jag faktiskt är lycklig. Att vara lycklig och att vara lyckad kan ibland sammanfalla – det blir till exempel lättare att lyckas om man är lycklig – men de är inte nödvändigtvis beroende av varandra. Jag har, till exempel, större delen av mitt liv, varit oerhört lyckad. Jag har också, större delen av mitt liv, varit sanslöst, briserande på gränsen till outhärdligt olycklig.
Därför säger jag, för att jag vet precis vad skillnaden mellan dem innebär, att får ni någonsin välja mellan chansen att bli lite mer lyckade, och chansen att bli lite mer lyckliga… ja, för mig skulle valet vara uppenbart. Livet handlar inte, och kommer aldrig att handla, om vem som skrev bäst på tentan eller vem som gick ner flest kilo under sommaren eller vem som har flest och bäst fritidsintressen.
 
Det tog mig en satans massa år att begripa så jag ville bara bespara er den tiden och ge er de visdomsorden.
Trevlig kväll.
 
0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rebecka Kebby oktober 3, 2012 at 10:03 e m

    Gilla 🙂

    0
  • Leave a Reply