sånt som inte får plats i andra kategorier

Snö

januari 15, 2012

Jag älskar snöfall.
Framförallt de som är alldeles stilla, så att det är nästan varmt och luddigt omkring en av det. Och en söndagskväll, en promenad runt stan (för vi bor alldeles i centrum här) och det finns inga människor, bara flingor. Jag tycker inte att det är så viktigt med de andra människorna. Söndagar är den bästa dagen, just därför. Morgonpromenader, kvällspromenader, allt är tomt en söndag och vi kan låtsas att hela staden är vår, som om man drömmer på natten, och att vi kan gå in och ta vad vi vill om det finns något vi vill ha och komma hem med alla delikatesser i världen.

Annat jag älskar, just nu, är tjocka tjocka lager Bregott på smörgåsen, är att stå i duschens hypnotiska strilande lite för länge när jag egentligen har annat jag borde göra (för skitsamma, tänker jag, kom igen, jag har ALLTID annat jag borde göra, så jag måste lära mig att leva med att förneka det) och att inte längre ha världens största mage som är ivägen när jag försöker sitta vid pianot.

Men mest av allt älskar jag att krypa upp i famnen på någon jag tycker om, när jag fryser, ligga tätt intill, andas in doften av mannen jag älskar och barnet jag älskar som har blandats i varandra när han matar henne långa nätter medan jag ligger och sover och försöker att inte ha dåligt samvete av det. Ligga där och tänka att Jaha, det var visst det här jag behövde. Lite närhet.

För det är så väldigt lätt att glömma bort.

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply M januari 16, 2012 at 1:31 f m

  jag hade glömt bort hur mycket jag älskar att få röra mig runt i din hjärna. har länge trott att du bytte bloggadress och att jag tappade bort den och att allt var försvunnet och borta för evigt men sen fick kristin mig att inse att du fanns kvar och att jag kunde hitta dig. det var fint. korrigering: det är fint. du är fin.

  0
 • Reply M januari 16, 2012 at 1:34 f m

  Relativt arrogant att gå under "M" också, men jag vet ju att du har en helt okej hjärnkapacitet. maha

  0
 • Leave a Reply