sånt som inte får plats i andra kategorier

Lovely head

september 7, 2009

För en vecka sedan anlände jag till Uppsala med ett nattåg från Umeå. Tjugo i sex på morgonen väcktes jag av en mild konduktör. Varnade de som sov under mig om att en klumpig och klättrande Ulrika snart skulle ta sig ner till golvet (för jag sov på den översta britsen.) Glömde stänga min ryggsäck medan jag klättrade ner med den och välte ut miniräknare, plånbok och tusen andra saker på golvet. Hade glömt att släcka lampan vid min brist och tvingades i smidig gorillastil hastigt häva mig upp igen för att åtgärda detta, medan jag mumlade oförståeliga yrvakna ursäkter till de övriga unga damerna i kupén. (Varav en, om jag förstod det rätt, blivit sexuellt utnyttjad, och tyckte att midnatt var den perfekta tidpunkten att diskutera detta i telefon, parallellt med ett chipsätande vars knaster var bortom denna värld; men jag klagar inte. Det var faktiskt ganska intressant.)
06.00 stod jag såg på perrongen i Uppsala, såg de tidigaste morgonpendlarna och bekantade mig i huvudet med min egen förvirring.

Frukostcaféet öppnade inte förrän 07.30, så jag tog en promenad. Genom solen och människorna och tystnaden, och såg dagen vakna.
Ungefär såhär såg det ut.0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply