sånt som inte får plats i andra kategorier

Uppsala och Örebro och författaråkommor

juni 11, 2009

(För att det är alltid lika nedlugnande att bara lägga upp i grunden meningslösa bilder. (Förutom att de är inte meningslösa, för de har en ening i allra högsta grad, i den bemärkelsen att de ju symboliserar något. Faktiskt symboliserar de massor av saker. Ja.)

Jag har blivit så bra på att resa nu, mina vänner. Att åka buss och sj-tåg. Ödets lustiga nycker har bestämt sig för att göra mig till en expert på sträckan Uppsala-Örebro. För billigast möjliga resa: tag först bussen till Västerås. Två timmars resa, fantastisk för sömn. Tag sedan tåget från Västerås till Örebro. Ytterligare en timme, där läsning, studier och förväntan – men framförallt noggrann observation av spännande medpassagerare – är lämpliga aktiviteter.

När jag blir författare är det såhär mitt liv kommer att se ut. En massa inrikesresor och SJ-upprördheter. Som en svensk författare av dystra relationsdraman ska jag ju inte inbilla mig att jag någonsin kommer att kunna försörja mig på mitt författarskap. Jag kommer åka runt på föreläsningar på små bibliotek och företag som inte vill ha mig där på sina temadagar och all möjlig skit. Hela tiden trevlig, hela tiden skicklig, hela tiden utmattad på grund av att jag lever på snabbmakaroner för att royaltyn för boken inte kommer förrän i oktober och jag har levt på förra årets pengar alldeles för länge.

ÅH VAD JAG LÄNGTAR TILL MINA FÖRFATTARDAGAR! så mycket att jag valde att demonstrera hur livet på resande fot ser ut, redan nu.


En kringresande föreläsare-författare måste givetvis älska sin söta lilla väska på hjul. Och jag älskar min söta lilla väska på hjul! Vi älskar varandra! Vi skulle kunna bo, i varandra!

En resande författare-föreläsare måste hålla den karismatiska mimiken vid liv, även under långa, förstelnande tågresor!En resande författare-föreläsare vet vikten av att ha en god kosthållning. Och framförallt vet hon ju att det är på caféer på centralstationer man kan iaktta de intressantaste människorna och skriva de bästa bitarna av romanen! Följaktligen får alla väntetider vid buss-och-tåg-byten användas till mat/kaffe-intag. (Två övre bilderna från Västerås, understa från det fantastiskt mysiga lilla caféet vid centralen i Örebro.)


Slutligen vet även den rutinerade författaren-föreläsaren att ett regelbundet intag av litteratur är A och O för den framtida kvaliteten hos såväl författarens verk som föreläsningar. Resorna utnyttjas följaktligen till intag av utmärkt litteratur!

Sist men inte minst ska vi inte glömma vikten av att som skicklig föreläsar också vårda sitt yttre! Den rutinerade författaren-föreläsaren reser därför i klänningar som denna, som framhäver författarens fantastiska kurvor, samtidigt som de alltid fungerar som bekväm resebeklädnad, och väl framme på föreläsningar eller vad resans mål nu ska vara ger en aura av professionalitet och sans. (Något som författaren själv annars kan lida brist på.)

Vill DU eller DIN ORGANISATION ha besök av denna FANTASTISKT PROFESSIONELLA FÖRFATTARE/FÖRELÄSARE-TO-BE? TVEKA INTE ATT TA KONTAKT! ANONYMA SAMTAL MITT I NATTEN, STALKERBREV, YOU-NAME-IT!

all lön som krävs är koffeintabletter och kärlek.

(fast med tanke på det här inlägget och dess meningslös och mänden kaffe jag har intagit idag behöver jag nog inte mer koffein…)

pussar&smälek, gott folk!

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lisa juni 12, 2009 at 11:01 e m

    *Nu har jag nog missat något.. vad är det för café? Vart ligger det?

    0
  • Leave a Reply