att skriva

Vill ni hjälpa mig? (klart ni vill.)

juli 28, 2009


("I’m not conceited, just lonely".)

Hörreni, jag tänkte ta och försöka göra något med min roman igen. Öhm, den första, that is, för jag har ju skrivit en och en halv. (Första utkastet av den andra är klart, men det innebär tyvärr att det är en jävla massa arbete kvaaar, moho.)

Jag skrev ju klart första utkastet av den förra sommaren. Blev "klar" med den i höstas. Blev refuserad i januari av Bonniers och har sedan inte skickat in den till något mer förlag eftersom jag vill redigera den lite mer, göra den lite bättre – åtminstone ta bort mer stavfel, slipa på formuleringar. Sedan har jag inte riktigt orkat göra något med den. Jag har fortfarande aldrig läst den i dess helhet, så jag kommer inte riktigt ihåg vad som händer efter första halvan.
Tänkte börja peta i den nu, hur som helst. Lite långsamt och fint. Korrekturläsa den, kanske till och med göra något så vågat och arbetssamt som att flytta i stycken. Definitivt stryka en del, förtydliga.

Och det är här jag vill ha er hjälp. Tja, inte med att verkligen utföra själva redigeringen, för det är en grej jag nog blir tvungen att göra. Men om någon vill hjälpa till att läsa. Dels leta stavfel och skrivfel, om ni tycker sådant är kul, men allra mest värdefullt är förstås om det finns någon som kan tänka sig att läsa och sedan komma med synpunkter. Jag kan till och med skicka en färdig lista med frågor ni skulle kunna besvara, sådant som vore väldigt värdefullt för mig att veta.

Ni kan få små belöningar, vet ni. Jag kan komma och hälsa på er och bjuda er på fika. (Och så kan vi sitta och prata om min bok, MOHAHAHAHA.) Eller – det kanske är roligare, jag är en ganska tråkig person att umgås med nämligen – så får ni signerade exemplar av mina böcker när jag väl blir utgivna?

Vad säger ni? va va va? Låter inte det lockande? Lite? Ja?
Maila mig. (pyrea@hotmail.com). Eller skriv en liten fin kommentar här. Eller kolla upp mitt telefonnummer på eniro och ring mig mitt i natten och säg att ni håller på att bli förälskade i mig. (Det har hänt mig att någon gjorde, en gång, så jag är van nu.)

kyssar och kärlek!

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply emzi juli 28, 2009 at 4:03 e m

  Jag vill hjälpa dig! 😀 Skall skicka iväg ett mejl åt dig NU. 🙂 Den kommer att komma från emmelemzi adressen bara så att du vet 🙂

  PUSS

  0
 • Reply Madde augusti 3, 2009 at 11:04 e m

  HELLO CAPTEN OBVIOUS, självklart vill jag det?! Skicka den bara till min mail så fixelitrixar jag allt du vill ha. Vill du ha felstavningar och liknande i rött eller kanske snarare anteckningar på sidnummer och sen rödmarkerat?

  0
 • Leave a Reply