sånt som inte får plats i andra kategorier

Sjukbädd

juli 4, 2024


Kräkningarna kom 04.30. När jag lämnade badrummet såg jag trädgården utanför köksfönstret, hur morgonen redan var alldeles klar och ljus.

Ljuset denna sommar!
Som alla andra somrar, kanske, men det känns som längesedan jag såg det.
Om natten, om morgonen, i havet, i tanken.
Hur lite jag ville missa något av detta.

Jag lade mig i sängen, fortfarande svallvågor av illamående, men mer dämpade, en chans att få somna om. Aldrig är täcket så mjukt som när man kapitulerar inför kroppen. Jag tänkte på hur svårt jag har att vara sjuk. Hur jag kvällen innan in i det sista tänkt att det här obehaget i kroppen nog bara var något att rycka upp sig från, en långpromenad och en dusch och så skulle det vara bra sedan.
Att det säkert går att träna sig i att acceptera de ändrade planerna, oförmågan att åstadkomma stora saker, låta sig vara svag på ett mildare sätt.

Sedan sov jag flera timmar till, vaknade och gjorde mig en sjukbädd. Soffan, vattnet, teveserierna, det gläntande fönstret för att ge mig suset av julivinden, filten att somna under.

Här ligger jag och skriver till er från mobilen medan jag ser på Sex and the city och redan känns det lite bättre, det blir nog en sådan magsjuka som kommer och går som regnvädren gör nuförtiden, massivt under kort tid och sedan är det över. Åh vad jag längtar efter att det ska gå över!
Jag har så många saker jag vill skriva.

*

I väntan på det: något särskilt ni skulle vilja läsa om här?
Integriteten är ju rätt hög på den här platsen så lovar ingenting. Men vet att ni är många nya på sistone, och kanske är det något ni skulle vilja läsa mer om eller undrar? (Det får man göra om man varit med i tusen år också, förstås).

Nu ska jag sova.

 

+59

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ellen juli 8, 2024 at 4:38 f m

  Jag skulle gärna läsa om sommarboktips och tankar kring barnen och hushållssysslor, hur mycket barnen förväntas hjälpa till och hur det funkar hemma hos er.

  +1
  • Reply Ulrika juli 8, 2024 at 1:53 e m

   fixar det!tack!

   0
 • Reply Louise juli 10, 2024 at 10:49 e m

  Hur det kom sig att du hamnade på Åland? Mer om din bakgrund, hur ni tänkte kring barnskaffande, rekommenderar du att skaffa barn tätt? Vill du ha fler barn? Från en som försökt få ett syskon länge…

  0
 • Reply Sommarläsning - Nettelblad juli 12, 2024 at 5:15 e m

  […] Ellen bad om sommarboktips, det är klart att jag ordnar sommarboktips! Tänker ju att ”boktips” egentligen är som att man skulle ge ”mattips”, dvs det beror ju på vad man är sugen på! Pizza, sushi, pasta, plock? Fine dining eller snabbmat? Vegetariskt eller köttfest? Och så vidare. På samma sätt som man inte alltid är sugen på en pizza eller alltid på Michelin kan man få ha böcker för olika sug. Såhär kommer några tips för olika lägen. När det finns en länk är det till där jag skrivit mer om boken. […]

  0
 • Leave a Reply