sånt som inte får plats i andra kategorier

I begynnelsen var ordet

april 6, 2014
 
Att jag skrev alla de där orden, alla de där sidorna. En gång i november när jag var höggravid och frustrerad, på något sätt instängd i livet, eller kanske bara instängd i alla hormoner och i min egen tyngd.
Det finns ingenting i mitt liv som är som skrivandet för mig.
Det finns många saker som jag är duktig på, som jag övar på, som jag vill lära mig. Men det finns ingenting som är så självklart, där jag har sådan erfarenhet och sådan intuition.

Först i mitt liv kom orden.
De är som den bästa kompisen, som ett husdjur, som en livspartner. Den som får följa med genom alla epokerna, som finns kvar när allt annat till slut har bleknat.

 
En dag lyckas vi, jag och orden. Att få ett förlag att ge ut en bok med mitt namn på, och mina ord inuti.
Den här eller nästa, det spelar liksom ingen roll, vi löser det. Jag skrev min första roman när jag var femton. Hade jag varit ute efter en motorväg till berömmelse och lycka hade jag nog gett upp vid det här laget.
Och visst har jag tänkt det, många gånger. Att jag borde sluta.
Men det funkar inte så.
Jag och orden, sedan någon gång -96. Vi har hängt de senaste sjutton åren av mitt liv.
Det går inte att göra slut på ett sådant förhållande.
0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply