sånt som inte får plats i andra kategorier

Junidagarna och tröttheten

juli 2, 2013
Gjort halkbana, läst ut en deckare och blivit alldeles för berörd av allt som handlar om barn som dör eller på något sätt separeras från sina föräldrar, kramat lite extra på mitt eget barn, sådär så att hon får buffa sig ur min famn för att kunna fortsätta leka istället för att fångas in i dessa överdrivna kärleksbetygelser.
 
Försökt ta hand om mig, trots att jag är så trött. Eller kanske inte “trots att”, utan just eftersom. Förra gången jag var gravid och så här långt gången hade jag min bästa veckor under hela graviditeten, var fylld av energi och nöjd att äntligen slippa illamående och annat, tränade mycket, skrev masso, bakade blåbärspajer och badade och gud vet vad. Riktigt det är ju inte känslan nu, om man säger så, jag känner mig fortfarnde som om jag gick in i en dvala några veckor efter att jag testat positivt, en dvala jag inte vaknat ur. Kanske går jag i ide nu tills bebisen kommer ut i december. Är det så, så är det så. Det är väl en fördel med att vara så medicinskt intresserad, att jag vet att det alltid finns alternativ som hade varit så många gånger värre. Även om graviditet i sig inte är en sjukdom, kan det ju leda till sjukliga tillstånd. Folk som kräks från start till slut (med käcka kommentarer om att “snart släpper det nog, det gjorde det för mig!”) till exempel. Eller monsterfoglossning, eller… ja. Allt det där man kan hitta på google om man känner för det.
 
Det enda man får hoppas är att man till slut får sitt lilla barn. Priset man får betala vet man inte när man är gravid, det visar sig ju under månadernas gång hur man mår, och det varierar mellan olika barn, även hos samma kvinna. Som rörligt elpris typ, man vet inte riktigt vad man ska budgetera för, men det är bara att ta det.
Så jag låter det komma, en dag i taget. Försöker att inte tänka på alla saker jag inte gör, som jag hade kunnat göra om jag inte varit i mitt gravid-ide.
Trots allt gör jag ju något av det största. Som det där t-shirttrycket, I grow people, what’s your secret superpower?
0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply