sånt som inte får plats i andra kategorier

Stora världen

april 18, 2013
 
Vi är två töser som ger oss ut i stora världen, nu. Går från en del av livet, utbildningen, existensen till något annat och lär oss hur man ska göra något nytt.
 
Dotter-miraklet som börjat förskola. Får lära sig stora och skrämmande saker. Som vad en pulka är, och hur den låter mot snön. Som hur fort andra barn egentligen kan springa.
Som hur man äter helt själv, med egen sked, utan att någon ska hjälpa till att mata.
 
Och mamman till henne, som nästa vecka börjar KLUM, klinisk undersökningsmetodik, och plötsligt är så svindlande nära att använda alla de där läkarkunskaperna på riktigt. Lyssna på hjärtan och lungor och ta på folk och fråga dem saker (och inte vara obehagligt kall om händerna när man palperar, bara det är ju en liten konstart i sig). Och springa runt i snygga sjukhuskläder. Det är ju, som alla vet, därför man läser den här utbildningen – för att försöka se tuff ut i ett hav av tyg och på så sätt separera sig från alla vanliga människor.
Det känns lite som Harry Potter, faktiskt. Att vi ska springa runt i våra konstiga kläder och försöka göra magiska trick och låtsas att vi vet vad vi gör när vi ibland inte har någon aning alls (i alla fall inte jag, jag är nervös till tusen).
Men jag tror att det kommer att bli bra. Kan dottern min finna sig till rätta med det ansvar det innebär att vara på dagis ska väl jag kunna klara lite läkande.
Nästa vecka börjar allvaret, och jag återkommer med uppdatering om det hela så fort jag känner att jag klarat av något relevant.
 
Återkommer jag inte så vet ni hur det gick.
 
 
 
0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply En hemlig beundrare april 23, 2013 at 8:38 f m

  Ruskigt snygga bilder, vem betalar du för att få sådan proffskvalité?

  0
  • Reply Ulrika Nettelblad april 27, 2013 at 8:30 e m

   Nejmen! Hemliga beundrare? Beundrare överhuvudtaget? Är i chock över att jag skulle kunna ha något sådat 😉
   Och tackar för komplimangen om bilderna, jag betalar ju mig själv och hittills har det varit ett givande samarbete 🙂

   0

  Leave a Reply