sånt som inte får plats i andra kategorier

Saknaden

september 9, 2012

Jag saknar, oväntat mycket, att skriva blogg. Det är trots allt en aktivitet som funnits med – ibland mer centralt, ibland i periferin, men trots allt med – de senaste sju åren. (Så många saker som har hänt de sju åren! Och ändå är det som om ingenting hade hänt; jag upplever att jag huvudsakligen är densamma, de grundläggande Ulrika-mekanismerna är konstanta även om de kan ta sig varierande uttryck).

Och ni är mellan 4 och 7 tappra unika personer som tar er in här varje dag, enligt min statistik. Det är ju charmerande.

Hur som helst, jag skriver ju på en novellsamling just nu, och den ska bli fantastiskt bra men först måste den bli fantastiskt klar. Den heter 10 sätt att hämnas på ett ex och handlar om, just, folk som hämnas på sina ex, i tio olika noveller. Men på väldigt olika sätt. Den handlar om lesbianer, hundhatare, konståkningsprinsessor och Gud. Den utspelar sig i Umeå, längs Route 66, i Tunisien, i Sovjet. (Och i Paradiset). Den är tragikomisk, komitragisk och alldeles alldeles underbar. Ni ska få läsa den sedan, jag lovar, jag kommer att tvinga er.

Men tills vidare gör just detta att jag får fortsätta vara tyst här. Alla lustar att skriva försöker jag kanalisera in i skönlitteratur, inte slöbloggande.

Ni får i alla fall en idolbild, också. Ett underbart författarporträtt där jag dricker snabbkaffe ur en barnmatsburk.

Lev väl.

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rebecka Kebby september 9, 2012 at 10:58 f m

  Är du inte söt då! Bilden är klockren

  0
 • Reply Lisa september 9, 2012 at 1:58 e m

  Men jag som hoppades du börjat blogga igen. Men jag får vänta på novellsamlingen istället. Många kramar

  0
 • Leave a Reply