sånt som inte får plats i andra kategorier

Vingesus

december 4, 2011

Nu är tentan skriven, Ulrikan är trött. Om två eller möjligen tre veckor vet jag resultatet, och… ja, jag vet inte. Det är svårt att bedöma. Har jag tur kommer jag över, har jag tur kanske inte, ungefär som jag förväntat mig med andra ord. Fascinerande är dock att alla övriga klasskamrater jag diskuterat saken med verkar känna precis likadant, vilket statistiskt liksom inte går ihop eftersom de flesta borde klara den med ganska bra mariginal.

Nu orkar jag inte tänka mer på den. Men sådana där helvetestentor gör det allt lättare att förstå varför läkare har ett rykte om sig att kunna festa hårt och nästintill besinningslöst – det är en galenskap som föds i huvudet och kroppen av att pressa in så orimligt mycket information, att slita så mycket, att kunna göra så lite annat, som liksom efter tentan dansar runt som en frustration i hela kroppen.

Jag dricker inte alkohol, bevistar fester mycket sparsamt, och är dessutom mycket gravid, så jag kastar mig inte direkt ut i någon frustrationsfördrivelse i alkoholens tecken, men ändå. Jag förstår det.

Nu ska jag gå hemma medan de andra fortstäter gå på föreläsningar, men jag slutar inte plugga. Tenta igen 21/1, och även om jag räknar med att det kanske får bli omtenta på den i alla fall eftersom det kommer att bli en inte helt pluggfylld jul, är det ju bra att ha läst in så mycket som möjligt av den om jag ska kunna fortsätta med skolan. För efter 21/1 börjar ju nästa kurs, och efter det någon gång i april nästa…

Hur som helst: jag mår fortfarande bra (relativt omständigheterna, jag är ju ganska tung och jag har en levande typ i min mage som gillar att hitta nya bisarra sätt att få magen bukta så deformerat det bara går och så halsbränneskapande som bara är möjligt), jag promenerar och studerar men sover mitt-på-dagen-lurar och småäter lite helat iden eftersom man aldrig vet när en förlossning kan komma igång. Jag längtar efter snö så att jag dör, för vintern är äckligt varm och obehagligt lik vår, och jag längtar hem efter hembakta julkakor och bullar och änglaspel som tindrar och adventskaffe som värmer i magen, men mest av allt tänker jag på att jag är bra.
Väldigt bra, faktiskt.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply