sånt som inte får plats i andra kategorier

Lithuanians and letts – do it

augusti 18, 2011

Å mina vänner, det fanns en gång i tiden då jag fick så himla mycket gjort. Eller vänta lite, det får jag ju fortfarande. Det ligger i min natur att göra saker, inte bara som en följd av någon prestationshets utan helt enkelt för att nästan alla aktiviteter jag njuter av är sådana där man får någonting gjort.

Men det finns ju sådant som inte är lika skoj som annat. Numret på varje liten rhombomer när hjärnan utvecklas och vad den blir sen och var nervers kärnor börjar finnas och vart de sen migrerar är inte det skojigaste jag vet (kan inte embryologi-läran om hjärnan bara vara: först har bebisen ingen hjärna. Sen får den en hjärna! Happy time!), och alla översättnings/kontrolläsningsjobb jag arbetar med är inte heller de mest upphetsat engagerande. Översättningern kan jag inte prata så mycket om, för den är oftast sekretessbelagd, men just idag kan jag ju säga så mycket som att det finns ingen anledning att göra jobbet jag arbetar med nu sekretessbelagt – ingen skulle vara intresserad ändå.

Och det fanns en gång i tiden när jag tog mig igenom sådana saker genom att straffa, håna och plåga mig själv om jag inte presterade. Prestera Ulrika prestera, hetsade jag i hjärnan, det finns inget alternativ till fullständig prestation.
Och dog lite av utmattning.

Nu är min mentalitet så annorlunda. Jag tänder levande ljus, jag dukar upp ett fat med mörk choklad att smaska på, serverar mig en kopp jasminte och lyssnar på jazz hela förmiddagen medan jag förjust stampar takten med foten. (En vana jag ärvt av min far, och som jag hänger mig åt enbart när ingen annan är hemma).

Det är så mycket roligare – och, faktiskt, mycket effektivare – att göra på det viset.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply