sånt som inte får plats i andra kategorier

Mitt kaffeberoende

januari 24, 2010

I min mages svarta hål går även kaffe ner väldigt lätt.

Jag vet att mitt kaffeberoende ibland kan tyckas osympatiskt. Framförallt när jag var yngre såg det inte så snyggt ut, eftersom jag propagerade mycket hårdare för nykterism då. Jag dricker fortfarande inte alkohol, men jag dömer inte människor för det längre. Står bara där med viss oförståelse och finner fenomenet ytterst obehagligt och förvirrande.

Men ja, jag dricker mycket kaffe. Framförallt är det skrämmande hur bra jag mår av det. Några koppar kaffe gör mig produktiv, social, full av självförtroende, med framtidshopp. Jag vet att många får den effekten av alkohol också och jag ber om ursäkt för min dubbelmoral. Men jag hoppas att under sommaren och hösten, då många fantastiska saker väntar i mitt liv, försöka vänja mig av mer och mer med det där, ersätta det ännu mer med träning, huden hos den jag älskar samt pianospelande.

Idag är dock en kaffedag. För att ibland ska man unna sig massor.

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Talagnes januari 24, 2010 at 2:09 e m

  En fråga, visst tror du på gud?

  0
 • Reply pagliacci januari 25, 2010 at 5:40 f m

  lite lustigt det där, jag dricker visserligen en hel del kaffe och red bull, och visst blir jag uppåt och lite mer social av det, men jag känner ändå inte att jag är beroende av det. samma sak med alkohol, som gör mig ännu mer social och kan få mig att för tillfället må riktigt bra – det kan gå månader utan att jag dricker.
  däremot nikotinet, som inte alls ger mig något lyckorus och inga som helst illusioner om en ljus framtid, det klarar jag mig inte utan. det ger något slags tillfredsställande otillfredsställdhet, luddigt uttryckt. typ som en vän att hålla i handen medan världen faller ihop, istället för en som snackar massa trams om att det kommer att ordna sig.
  blev deppvarning på den här kommentaren men ah well ^^

  0
 • Leave a Reply