sånt som inte får plats i andra kategorier

Slem

september 8, 2009

En dag i oktober 2008 vaknade jag förvirrad och omtöcknad på ett café som skulle stänga.
När jag darrig och illamående tagit mig hem tog vi tempen på mig och hittade 39 graders feber. Jag tyckte väl att jag hade känt mig lite trött.

De akuta influensasymptomen jag led av släppte ganska snabbt, men efter den där dagen blev jag aldrig pigg igen. Och det slutade aldrig att göra ont i halsen. Och, det allra viktigaste – mitt huvud slutade aldrig att vara en gröt. Jag gick med mitt ständiga halsont till någon gång i slutet av april, då det äntligen började släppa en aning.

Hela det där halvåret var jag övertygad om att eftersom man rimligtvis inte kan bli så trött i huvudet bara av att hela tiden vara sjuk, så kunde det inte vara det som var orsaken till att jag inte orkade med mitt skolarbete som jag en gång brukade. I stället hade jag givetvis nått en nivå i utbildning som min intellektuella kapacitet helt enkelt inte klarade, tänkte jag. Vad tråkigt att det hände redan på gymnasiet, tänkte jag.
Och var bitter, ÅH vad bitter jag var! På alla dessa människor i min omgivning, som hela tiden lurat mig att jag var så smart, och så begåvad. När det nu med skrämmande hastighet blev plågsamt uppenbart att jag helt enkelt var dum i huvudet.

Tja, sedan läste jag ju inte Matte C på några märkliga hetsiga veckor innan nationella provet och fick mitt MVG i alla fall. Går runt och säger till alla att det är den roligaste kursen som finns, ungefär – för det är verkligen jätteroligt! – trots att jag tillbringade större delen av den kursen med att sitta och gråta hysteriskt för att jag helt enkelt inte orkade förstå.

Men poängen med det här inlägget är att, ja… idag är jag sjuk. Jag har så ont i halsen att jag vill slå ner någon och framförallt är mitt huvud så dimmigt att jag inte förstår riktigt någonting av världen.
Och jag är ledsen. För jag orkar inte göra det där igen! Och jag tror fortfarande att det nog egentligen är jag som är för dum, för alla andra klarar ju sin Fysik B fast de är sjuka.

Därför utnämner jag denna dag till dagen-då-vi-alla-ska-peppa-Ulrika. Framtida inlägg kommer att visa hur.

kyssar&kärlek!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply