sånt som inte får plats i andra kategorier

Saga

november 28, 2009

Idag är en dag då jag hade behövt en kram. Jag hade velat att någon dök upp utanför min dörr, släpade mig till en lägenhet (för mitt rum är så stökigt), gjorde mig starkt svart kaffe och la mig i sin famn och sa Ulrika, nu ska vi lyssna på musik. Vilken musik ska vi lyssna på? och gav mig möjlighet att sitta och redogöra för vilka spotifyspellistor vi borde skapa som var precis perfekta för ögonblicket.
Om vi ska ligga och hångla, kanske jag skulle säga, ska vi lyssna på den här, för den är så underbart fylld av desperation så då kan vi känna oss som två sjunkande skepp tillsammans.
Och om vi skulle spela Alfapet, då borde vi lyssna på den här, för att den är nästan helt instrumental så att man kan lyssna på den och ändå tänka, men också lite sådär galen och knäpp och lustig som Alfapet ofta är.
Och åh, skulle jag säga, om vi ska spela schack, då måste vi lyssna på den här. För att den är både väldigt märklig och väldigt dramatisk, och stundtals kaotisk, som min hjärna blir när jag schackspelar.
Och om någon säger Vi kanske borde se en film så säger jag Nej jag blir så rastlös av att se film jag klarar nästan aldrig av att se film. Men jag har en spellista! Med filmsoundtrack! Så vi kan lyssna på den i stället: Film.
Men filmspellistan ska man lyssna på med shuffle.
Annars blir det så tråkigt.

Fast det där händer ju inte. Så idag kommer jag att plugga ryska istället.
Men spellistorna tycker jag är hemskt fina, så de måste ni lyssna på. ALLIHOP!

(edit 11.55: Om det var någon som mot förmodan sparade ner Alfapet-spellistan före den här ändringen, så bör ni veta att jag lyssnade på den och insåg att 13-minutersviolinkonserten definitivt inte hörde hemma där. Hoho. Så nu är den uppdaterad och i ett bättre format…)

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Talagnes november 29, 2009 at 12:18 f m

  Fan vad läskigt. Jag säger nästan alltid också att jag är för rastlös för att se på film. Mycket konstigt.

  0
 • Reply pagliacci november 29, 2009 at 5:59 f m

  attans, efter att jag läste det här tog jag tåget till uppsala och sen taxi till ditt hus. tyvärr var det din mamma som öppnade, och hon hotade med att ringa polisen när jag berättade varför jag var där. bättre lycka nästa gång 🙂

  0
 • Leave a Reply