att skriva

Södern före solen

juni 10, 2009

Lyssna på Tori Amos och sitta i sommarnatten och skriva. Jag antar att det egentligen var den enda funktion somrar någonsin skulle fylla för mig. En möjlighet att slå sönder tomrum i hjärnan genom att skriva tills man slutligen går under lite grann.

Skrivande är ingen gudomlig skapande verksamhet. I så fall skulle jag vara Gud, och senast jag kollade var det inte så. Skrivande är bara en massa ord på ett papper. En armé av rörliga metaforer, etcetera etcetera. Det behöver inte ens ge någon annan någonting. Men jag undrar, om och om igen, ifall jag skulle kunna vara någonting om jag inte var ord. Jag undrar om jag över huvud taget är något annat än mina ord.

Sommarnätter har i alla fall alltid varit bra, ja. 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply