att skriva

vinternt faller sakta om sommarnätterna

september 11, 2008

Fina A.K frågade för övrigt om genre på min bok.
Jag tänker, jag vet inte riktigt vad det är. Men jag vet vad det inte är.
Det är ingen ungdomsbok. Den kan läsas av ungdomar men det är ingen himla ungdomsbok, och jag tänker, det är så den kommer att ses för att huvudpersonerna är unga.

Men mest är den kanske psykoligsk. Och märklig. En blandning av religiöst dravel och allmän ångest. Och om den här undran om vad som egentligen är skillnad mellan verklighet och drömmar och vad som är skillnaden mellan.. det mesta.
Och det här med vänskap. Om att det gör precis lika ont och är precis lika hemskt som och kan skapa precis samma besattheter som kärlek. Om att gränsen mellan vänskap och kärlek kan vara så hårfin. Om att en del saker alltid bara handlar om människor som påverkar mig.

Författare åter alltid så pretentiösa när de pratar om sina böcker. Och jag menar, på vissa sätt kanske jag inte räknas som författare ännu. Jag har trots allt inte gett ut någon bok. Men varför i alla världen skulle det hindra mig från att få vara pretentiös?

0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply The One and Donny september 11, 2008 at 9:06 e m

  Äh, det är inte pretentiöst. Det bara känns så.

  Förövrigt, nu gör du väl antagandet att ungdomsböcker per automatik är något dåligt. Eller? Barn- och ungdomsböcker kan ju vara fantastiska. Sen att du kanske inte siktar på att skriva just det är ju en annan femma …

  0
 • Reply U. september 11, 2008 at 9:18 e m

  (Jag tvekade lite om jag skulle svara på din blogg, men sådana kommentarer är så tråkiga att få… "svar: tack så mycket!!!!!" typ, och man bara… eeeh. blää. (jag är sjukt trött så jag skriver parenteser i parentesre och allmänt osammanhängande.)

  Jag tycker inte att ungdomsböcker är dåliga. Däremot tycker jag illa om att man bara skulle kunna skriva om unga personer om man skriver barn/ungdomsböcker.

  Fast nu insåg jag att jag kanske skriver en ungdomsbok ändå. Så då måste jag påpeka ännu mer att, eh. UNGDOMSBÖCKER ÄR BRA! KÖP MIN BOK! FINNS I AFFÄR I EN FRAMTID NÄRA DIG!

  (sjukt sjukt trött som sagt)

  0
 • Reply mathilda. september 11, 2008 at 10:30 e m

  A.k, min älskade, älskade syster!

  0
 • Reply a.k september 14, 2008 at 3:28 e m

  söta. Måste få läsa din bok. Jag behöver lite klokheter som inte är så invävda i smuts.

  0
 • Leave a Reply