sånt som inte får plats i andra kategorier

A

september 11, 2008

Uppsala är faktiskt en vacker stad. Jag tycker om den mer och mer.
Någonstans i delarna runt domkyrkan och uppe vid Universitetshuset, i närheten av kyrkogården, där är det som vackrast. Med småstadsgator och en nästan utomlandskänsla.
Idag satt jag där efter ryskan. På Café Öfre Slotts, där kvinnan faktiskt inte var den typiska hej-jag-borde-inte-jobba-med-människor-för-jag-är-sjukt-otrevlig-tjejen, utan en jättetrevlig kvinna i sextioårsåldern. Jag var så förvirrad att det tog mig cirka en kvart att räkna mina pengar och bestämma vad jag ville ha. Och när jag skulle betala räknade jag fel så hon fick ge tillbaka en massa pengar.
Men hon var vänlig. Hon skrattade åt mig och hennes blick undrade lite hur någon människa kunde vara så förvirrad, men på ett snällt sätt. Och när jag efter en stund kom på att jag ville ha te också gav hon mig det tio kronor billigare.

Kardemummate är den bästa måltidsdrycken.
Morotskakor gör livet lite finare att leva.
Solnedgångar efter dagar av gråhet.
Höstluft och det faktum att jag äntligen kan andas igen, det finns ingen luft som är så bra att andas som luften på hösten.

Min rysklärare är en så vacker människa, också. Hon berömmer hela tiden vår grupp för att vi är så duktiga – vi är hemskt duktiga, vi kan redan otroligt mycket för att vara steg ett – och idag log hon mot oss och sa att varje gång hon gick iväg efter att hon hade undervisat oss var hon alldeles glad.

Och jag älskar matte C. Och jag älskar fysik och kemi. Och franska och tyska. Och ryskan, ryskan är så fantastisk.
Jag älskar att jag är så fruktansvärt trött. Det är som att jag redan är så långt borta att ingenting någonsin skulle kunna bli dåligt.
Jag önskar att åren stannade någon gång i oktober.
Allting skulle bli så mycket bättre då.

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Alexander september 11, 2008 at 11:16 e m

  då skulle ju du kunna hjälpa mig med slutet av matte b. suck, jag orkar inte. det är helt ologisk och min lärare vill inte hjälpa mig. ;p

  0
 • Reply a.k september 14, 2008 at 3:26 e m

  Jag vill ha höst. alltid.

  0
 • Leave a Reply