sånt som inte får plats i andra kategorier

spegelkyssar

mars 19, 2008

image248
Foto: Mariana Johansson

I natt drömde jag att Max vid Stora Torget hade gjorts om till nattklubb. Vi var på ett slags studiebesök där med min biologigrupp, och vi var irriterade för att vi inte stod på gästlistan. En skum tjej som var som Hanna Fridén   men ändå inte stod och skrattade åt oss och hade på en rödrutig skjorta.
Vi blev trötta och vandrade iväg mot Katedralskolan, bara att skolan hade gjorts om till en gigantisk kyrka, i vilken vi av okänd anledning tänkte gå till gudstjänsten i stället. Gudstjänsten hade dock också gästlista och en massa vip-personer och så vidare, däribland Kungen.
Jag och Siri hade arrangerat den här kyrkofestsaken lite själva, hon och jag, så vi hade dekorerat. Så direkt när vi såg att alla gäster var där sprang vi in för Siri ville visa mig hur hon hade lagt några filtar snyggt på kyrkbänkarna, men då upptäckte vi plötsligt att man skulle tåga in i kyrkan i en tjusig procession, så vi fick springa tillbaka. Kungafamiljen skulle gå först, efter dem tågade arméns orkester, och sist kom vi, söta men lite förvirrade. Ärkebiskopen kom också.
Han höll ett intensivt och tjusigt tal, som handlade om ingenting och som inte påminde så mycket om en predikan över huvud taget.

Sedan drömde jag att det hade öppnat ett Konsum alldeles intill centralstationen. En kille i min klass, jag kallar honom för Tjuren, gick runt där och provsmakade bröd, tillsammans med en småmullig tjej med rågblont hår och lila strumpbyxor. Jag kände inte igen henne och undrade vem hon var; reflekterade över hur otroligt mycket koll jag håller på människor.
Sedan gick han tillbaka till centralen för att vänta på sin buss. Jag gick och väntade på min buss, tillsammans med Bea, och vi stod i andra änden av centralen, men hon tyckte att hon borde springa och hälsa på killen i vår klass för att vara trevlig. Jag stannade kvar vid busshållplatsen. De pratade ganska länge. Sedan kom hon tillbaka, springande och leende.
– Tjuren skulle åka iväg och fiska! Han visade sitt fiskespö och så bad han mig att åka med!
Jag suckade och var bitter. Jag hatar att bli utelämnad ur sammanhang.
-Du är självklart också bjuden! skrek hon sedan.
Någonstans där tror jag drömmen tog slut, vi gick till Tjuren, han förevisade sitt fiskespö, senare vaknade jag.

Det är så märkligt.

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hedvig mars 20, 2008 at 9:57 f m

    Du vet att Max vid stora torget är en före detta nattklubb va?

    0
  • Leave a Reply