sånt som inte får plats i andra kategorier

konstnären hon aldrig blev

juli 22, 2008

Jag var tio år gammal när jag valde mina tapeter. (Som för övrigt är mer blekblå och ännu tråkigare i verkligheten än på bilden.) Mycket kan sägas om när jag var tio år, men just den där dagen när jag valde mina tapeter tror jag att jag tänkte som jag rätt ofta tänkte. Att nu var det dags. Jag skulle bli normalare, vanligare, tråkigare, och mer lik alla andra.
Så nu gillar jag dem inte så mycket. Eller, de är ju helt okej. Men det är just det. Helt okej. Vem vill vara helt okej? Vem vill ha något helt okej?

Så ett projekt har varit att tapetsera hela mitt rum i teckningar. Nu har jag inte ritat på evigheter, så det går inte så mycket framåt, men en gång i tiden var det ganska bra. Delen av mitt rum som visas i bilden ovan är så långt jag någonsin kom. (Det är också anledningen till att jag lider av en fruktansvärd brist på häftstift, för tillfället.)
Tittade på den idag. Plockade ut några favoriter.
Gemensamt för dem alla är att de är snabbt ritade – mellan fem och trettio minuter – och eftersom det vanligtvis tar fruktansvärt lång tid för mig att rita en bild, gör det att jag avgudar dem bara i och med deras hastiga tillkomst.


Ritade i en bil på väg till Värmland, när jag bara hade en bläckpenna.


Från 2006, kvällen innan vi skulle åka iväg till Paris. Jag kände mig stressad över ingenting och ritade av ur min anatomibok.


Min senaste skapelse! En sådan där fem-minuter-jag-hinnerinte/slipper-göra-ordentliga-skuggor-sak. Mina ben, avritade när jag satt och väntade på min psykolog.

Hmm. Rita. Trevligt. Borde börja igen. Eller, jag har ett pågående projekt. Men jag är ju så förbannat perfektionistisk.

0

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Martin juli 22, 2008 at 5:44 e m

  Det här inlägget las upp den 22 juni, klockan 11:44:43. Så otroligt nära.

  0
 • Reply caroline juli 22, 2008 at 7:03 e m

  oj så fint!! jag önskar verkligen att jag kunde rita.. (och spela gitarr.) Men du är verkligen jätteduktig!!

  Tack så hemskt mycket.

  0
 • Reply mathilda juli 24, 2008 at 4:58 e m

  Vackert.

  jag har tröttnat på psykologer.

  men jag tror på konst.

  0
 • Leave a Reply