sånt som inte får plats i andra kategorier

Wahdu

december 21, 2008

Normala människor blir förälskade. I, ni vet, andra människor. Det blir jag i och för sig också. Hastiga värdelösa förälskelser som antingen slutar med att de är för tråkiga för mig, eller långvariga besattheter som till slut tar kål på mig, efter ett år eller så. (Eller möjligtvis blir jag vän med folk. Det händer också, jag blir alldeles för ofta förälskad i början av vänskaper.)
Men framförallt blir jag förälskad i språk. Tror jag. Min nya grej. Efter mitt fina förhållande till ryska, en intensiv kärlek som jag fortfarande vill bevara, är jag lite otrogen med arabiska. Har bytt ryska Bumbibjörnarna-signaturen mot arabiska versionen av Färger i en vind ur Poccahontas. ÄLSKA! Älska. Mmm.

(p.s Opposites attract, säger de. Antagligen, eftersom jag uppenbarligen väljer språk som är så främmande som möjligt. Jag menar, jag kan ju inte ens välja språk med latinska alfabetet. Ryskan har ju i alla fall några streck gemensamt, medan arabiskan bara är lite streck och punkter hit och dit. Men i alla kärleksförhållanden måste man lida. Eller. I alla mina i alla fall. Jag är masochist.)

Good night and good luck.

0

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Julia december 21, 2008 at 9:31 e m

  ÅÅH vad jag tycker om dig. och tack för julkortet! blev hur glad som helst. grejen är den att jag inte har skickat julkort (i år heller) men nu ska jag skicka ett till dig! lite sent. ett tråkigt. men i alla fall ett julkort. för du är så söt.

  0
 • Reply Julia december 21, 2008 at 9:32 e m

  förresten kan jag tala om att jag aldrig varit förälskad, men jag är väl inte särskilt normal heller.

  0
 • Reply U. december 21, 2008 at 11:15 e m

  Julia: ååh vad jag blir glad att du blev glad! du behöver verkligen inte skicka något, men det är klart att du får om du vill 😛

  Definitionen på förälskad är komplicerad. Min förälskelse är inte som andras. Det är sällan jag tänker "åh vilken bra och mysig person", utan det blir mer av "jag förstår mig inte på den här människan, jag blir förbannad, mitt liv är okontrollerbart, jag hänger upp mitt liv på den här människan ett tag".

  Men symptomen på en begynnande besatthet kan vara förvillande lika en förälskelse, så för enkelhetens skull brukar jag definiera det som så.

  0
 • Leave a Reply