att skriva

en stjärnbild mot din kind

augusti 12, 2008

Idag ska jag fika med Alexander. Få tillbaka Donnie Darko av honom. Träffa honom lite innan han flyttar till Paris ett år. Och så vidare.

Sedan ska jag läsa min roman. Sätta mig ner och bara läsa och försöka se vad som är fel. Vara kritisk, men inte så kritisk att jag lägger mig och gråter och är övertygad om att jag är värdelös och att allting är meningslöst för jag kommer ändå aldrig bli författare buhu buhu buhu.

Inte för att jag tror att jag kommer vara så kritisk. Men jag har ändå en tendens… en tendens att tro att saker bara kommer att gå under. Jag är så rädd av mig, så livrädd. Ibland går jag runt med känslan av att hela mitt liv bara är en massa förväntningar som när som helst kommer brista och gå i kras och allting kommer bara att rasa för världen är på väg att gå under.
Men sedan upptäcker jag att… nej. Det är inte riktigt så. Man överlever. Man överlever förvånansvärt mycket.

Men om ni vill skriva lite peppande kommentarer så gör ju det min fortsatta överlevnad ännu muntrare.

0

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply imme augusti 12, 2008 at 11:28 f m

  ulrika, du kommer visst bli författare! jag ska köpa din första utgivna bok. du skriver för bra för att inte lyckas. och förväntningar är viktiga, dom utgör en stor del av livet. abientot mon amour!

  0
 • Reply Julia augusti 12, 2008 at 12:09 e m

  Vad gör du imorgon darling?

  Du kommer bli författare och jag ska ha (JO det ska jag) alla dina böcker signerade. så det så.

  0
 • Reply Mariana augusti 12, 2008 at 12:34 e m

  Jag har mensvärk. Jag vill krama sönder min mage. Jag hatar livet. Jag hatar det faktum att jag haft mens i fyra jävla år. Det är fyra jävla år FÖR MYCKET.

  AAAAAAAAAAAAAAAAAH.

  Hälsa Mr. Äggy från mig.

  Dessutom får du allt se till att skriva klart den där boken snart för jag har skrytit en massa om dig för Sian. Dessutom fyller jag snart år och då vill jag få lite tyskt besök. ANNARS så = no förväntingar. Du får misslyckas om du vill! Jag lovar!

  (Okej. Du vet vad jag skulle sagt om jag varit seriös. MEN DET GÅR INTE FÖR JAG HAR MENS MENS MENS MEN SMENS MEMSNME SMEN SMENS MENE SMENEMENMMSNEMSNEMSNEMNSMENEEEEEEEEEEEENS!)

  0
 • Reply a.k augusti 12, 2008 at 12:35 e m

  Donnie darko är en av de bästa filmerna som producerats. Om du har så bra smak så tvivlar jag på att din bok skulle vara mycket sämre. Och med tanke på det jag har läst ur din blogg så vet jag att den inte kan vara det.

  0
 • Reply Maybe maybe she's a heartbreaker augusti 12, 2008 at 3:34 e m

  Kan du ringa mig, raring? Jag packar inför Villberga idag också (det tar åratal) och har hittat lite grejer som är dina. Vet inte vad jag ska göra av allt, så jag tänkte ringa och fråga men då upptäckte jag att "Du har för lite pengar för att koppla upp ditt samtal… bla bla bla." Så ring mig någongång mellan det att du har samlag med Alexander och din roman.

  and all that I can't see

  it's just a yellow leeeemon treeeee

  0
 • Reply Mor augusti 12, 2008 at 7:26 e m

  Jag känner igen det där med att tro att allt ska gå i kras. Vi är väl släkt. Och det trösterika är trots allt att det ännu inte har hänt mig, och det har gått nästan 40 år sedan jag började tänka så. Så logiskt sett kan man sluta tänka så. Men livet är inte bara logik.

  0
 • Leave a Reply