sånt som inte får plats i andra kategorier

getblod

april 15, 2008
image287
(Och ja, man kan ignorera mitt märkliga sätt att sätta rubriker. Mina associationer till olika saker är…speciella. Men det är bra. Det betyder att jag antingen har asperger, är karismatisk eller bara jättesmart och fascinerande. Eller alltihop i en salig blandning.)

Mina vänner, jag ska synda.
Jag ska prata om vädret.
Det är roligt, för när jag var liten och det antyddes att man alltid pratade om vädret som småprat, tyckte jag det var ologiskt. För det gjorde man ju aldrig. Ingen pratade om väder, det verkade ju bara tråkigt.
Men jag har tänkt på det. Jag pratar väldigt, väldigt mycket med folk om vädret. Det och hur klumpig jag är, ungefär. Mina favoritämnen liksom. Vad fint. I det moderna samhället ska alla skapa sig ett personligt varumärke, tänka på vilken image de sänder ut. Och jag är något osmidig meteorolog, alltså.

Men i alla fall. Det vårregnar nu. Och det är så fantastiskt. Det är kanske vad jag älskar med våren, ändå. Vårkvällar, och ösregnen när det börjar bli ljusare. Plötsliga regn som dränker världen och som ingen har kunnat förutsäga. Och man sitter på busshållplatsen, kurar ihop på sin bänk och iakttar människorna medan deras masker rinner ner i rännstenen och de förtvivlat försöker få upp sina paraplyer.

Igår satt jag och min Baby på en uteservering i ösregnet. Bara för att vi verkligen ville sitta ute, liksom. Och för att regn är så fint.
Folk reagerade intressant. En ung man ställde sig och betraktade oss allvarligt och gav oss sedan en högstämd applåd. Och människor log mot oss. Människor har börjat le mot mig ibland igen. Så jag antar att det är positivt.

Förlåt för att jag har blivit så pretentiös på sistone. Det bara händer. Jag dricker jättemycket svart kaffe för tillfället, också. Så jag ska bara skaffa ett skägg, så har jag blivit intellektuell.

Godafton, gott folk.

0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Alexander april 15, 2008 at 9:44 e m

  Som att du inte var intellektuell innan liksom. ^^ Men det var strongt av er att sitta ute trots regnet. Och jag har reflekterat över att vädret ofta kommer upp som kallprat. Varför kan man ju sen spekulera i. Men ja. Hej.

  0
 • Reply Sandra april 16, 2008 at 5:18 e m

  jag hoppas inte att stolarna var såna där vita och obekväma plaststolar. Jag hatar sådana. De är hemska. (slumpmässig första tanke, liksom, ehehehheeh.)

  0
 • Reply manda april 17, 2008 at 8:39 f m

  jag älskar dig. du är så fantastisk. kan inte jag få bo i din kropp?

  0
 • Reply Imme april 21, 2008 at 7:04 e m

  visste du att väder och filmer typ är de vanligaste samtalsämnena? lite intressant sådär. (har ingen aaning om statistiken går att lita på?)

  0
 • Leave a Reply