sånt som inte får plats i andra kategorier

Flickan som blev stor

april 11, 2014
 

 
Två år och tre månader. Herregud, vilket gränsland.
Jag njuter i fulla drag av att inte vara där. Och njuter i lika fulla drag av att betrakta det.
 
Hon är flickan som slänger sig på golvet i en hög av skakande gråt för att hon inte får titta mer på Bamse, för att sedan – när gråten stillnat – gå iväg till vår whiteboardtavla med magnetbokstäver och överraskar oss med att hon kan flera stycken. Där L! Där I! Där… S?
Flickan som ena dagen sliter av alla suddbitarna på mina stiftpennor så skrivbordet fylls av veritabelt kaos, och andra dagen gör mystiska ljud inne vid sin pappas dator. Och när man går dit, med orospulsen dunkande för vad hon kan ha haft sönder – framförallt när man ser att hon står och trycker in något i cd-spelaren – visar det sig att hon inte har gjort något upprörande alls. Bara precis det mamma och pappa gör varenda dag. Plockat ut en dvd-skiva ur ett filmfodral, tagit ur skivan i datorn, satt in den nya i datorn och lagt tillbaka den gamla. Utan att ha sönder något.
 
Och så den där gången då lillebror skrek. Ont-i-magen-skriket, som om jorden var på väg att gå under och ingen gett honom en plats på rymdskeppet som skulle ta oss alla härifrån. Jag var ensam hemma med två barn och väntade bara på att min stora flicka skulle bli upprörd över att jag inte kunde leka med henne, ta hand om henne som jag borde. Stod och guppade en sjukilospojke frenetiskt i min famn.
Hon kom in, överblickade situationen, med samma lugn jag försöker ha när vi kör simulatorutbildningar för olycksfall och jag ska leka trauma leader. Sedan gick hon fram till spjälsängen, där hörselskydden vi köpte innan lillbebis ankomst hängde. Det första räckte hon till mig. Sedan tog hon ett själv. Så satte hon sig bredvid mig och guppade i samma takt som jag, fast hon inte hade någon bebis i famnen att lugna.
 
Jag svär, ger jag henne två år så är det hon som håller ordning på mig och inte tvärtom.
Eller vem försöker jag lura.
Så är det ju redan.
 
 
Hörselskydden – en tvåbarnsmors viktigaste ägodel.
Detta chica exempelar i rosa, med trendiga trycket Kid, garanterar högsta modegrad på din tystnad. Varför tappa stilen bara för att du är mamma?
 
 
0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply