sånt som inte får plats i andra kategorier

Honeymoon child

juni 16, 2013


(Ungefär så där såg jag ut när jag insåg hur det faktiskt låg till).

 

Kära alla människor, nu ska jag berätta något fint för er.
Det bor en bebis i min mage, igen.

 

Det är nog en av de mer chockartade och överraskande planerade graviditeterna genom världshistorien. Få befruktningar har väl trots allt föregåtts av att en läkare bara några dagar innan tittat på ens livmoder och äggstockar med ultraljud och sagt att här ser han att inget ägg kommer att lossa på ett bra tag, och livmoderslemhinnan är minsann inte så tjock att något ägg skulle ta och implantera här. En dag kanske jag berättar hela historien om hur och varför jag gick och ältade att mina förbannade hormonella obalanser säkert skulle göra att det aldrig blev någon mer bebis och hur jag planerade en massa saker jag skulle göra när jag väntade på att få bli gravid och hur jag började gå på någon lågkolhydratkost för att justerade insulinnivåer skulle kunna göra att jag lättare fick ägglossning och hur jag inte kunde fatta att jag blev så hungrig av den där lågkolhydratkosten, jag slutade liksom aldrig äta, men det var ju för att jag i själva verket var alldeles nygravid och den där glupande aptiten är ett av mina kardinaltecken på begynnande graviditet.

 

 

I alla fall. Såhär är det. Det bor en bebis i min mage, jag är gravid i vecka tretton. Om allting vill sig väl, om allting ser okej ut på ultraljudet, om den stannar i min mage precis så länge som en bebis ska, så kommer det en liten unge lagom till jul ungefär. Jag kan fortfarande inte tro på att det finns något därinne. Jag undrar mest bara varför inga kläder passar och det bara är min mage och ingen annan del av min kropp som har blivit tjock. Det finns en gnagande oro som är starkare den här gången än förra, en övertygelse att det helt enkelt inte kan gå att jag ska kunna få ett till barn.
Men jag hoppas verkligen att allt går bra.

 

 

Nu vet ni, i alla fall.

0

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply emzi juni 16, 2013 at 6:05 e m

  Grattis vännen!

  0
 • Reply Lisa Blad juni 16, 2013 at 7:34 e m

  Åhhh! Vad roligt, grattis! Kramar

  0
 • Reply Rebecka juni 16, 2013 at 10:02 e m

  Åh så underbart! 😀 man blir så himla glad!

  0
 • Reply Mariana juni 16, 2013 at 11:18 e m

  Onneksi olkoon!

  0
 • Reply Amanda juni 17, 2013 at 10:05 f m

  Grattis!! Ha en fin sommar nu, hoppas att allt går bra.

  0
 • Reply Alexandra juni 17, 2013 at 4:11 e m

  Drick gröna téer och ät en sked Manukahonung varje dag! Det är så jag sluter fred med mina hormonella inbördeskrig.

  Grattis! Vet inte vad du själv hoppas på men en liten pojke skulle väl vara till pass nu när det finns en tuff storasyster att se upp till? Haha.

  Jag hoppas på att kunna hälsa på innan sommaren är över! Vågar inte lova något såhär preliminärt men går allt som jag vill så blir det så – om det nu blir viss försening i mina planer skulle jag inte ha något emot att besöka under hösten heller, om det inte skulle vara till besvär. Umeå verkar vara lika mysigt under det mörkare halvåret.

  0
 • Leave a Reply