sånt som inte får plats i andra kategorier

Hedvig Nettelblad – The Warmth Inside

januari 22, 2013

Jag var elva, tolv, tretton år gammal och satt i mitt nästan-tonårsrum om kvällarna och försökte skriva romaner.
Ett skrivande som alltid var konstitutivt – det var ständigt påslaget, det hade alltid funnits där, och jag visste att även om jag aldrig skulle tjäna några pengar på det skulle jag aldrig sluta med det.
Jag slutade med det, några gånger, och kände mig som om någon kapat av mina ben eller punkterat mina lungor. Varje gång skrivandet återuppstod var det en befrielse.

I rummet mittöver, lite-äldre-tonårsrummet, en sexton, sjutton, artonåring och skapade musik.
Ett musikskapande som var konstitutivt. Hade alltid funnits där, skulle alltid finnas, även om det aldrig skulle bli pengar av det. Senare skulle hon åka till Kina och vara utan piano i ett halvår.
Jag vet inte säkert hur det kändes, men jag vet att det var jobbigt för henne att vara utan det. Kanske lite som att, jag vet inte, någon kapat av hennes ben eller punkterat hennes lungor.
Och när hon kunde göra musik igen var det som en befrielse.

Så idag sitter jag och ändrar novellordning igen i min samling, för att skicka till ett förlag som kontaktat mig i stället för att jag kontaktat dem.
Och medan jag gör det lyssnar jag på EP:n “The Warmth Inside” med min syster Hedvig Nettelblad.

Vill ni också göra det, ska ni klicka här.

(Ps riktat till min bror: okej C., innan du säger något – vid samma tid fanns även en praktiskt taget icke-tonåring, som cyklade runt och gjorde nya texter till gamla låtar. mycket kreativt högtstående och inspirerande!)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply