sånt som inte får plats i andra kategorier

Monster

september 23, 2012
Den enda drog jag nyttjar är kaffe.
Jag dricker inte alkohol och har aldrig haft det som en vana.
Det är ett synnerligen medvetet val, både personligt och politiskt. Alla som dricker alkohol är med och främjar en kultur som genomsyras av det ständiga drickandet; en kultur där umgänge är avslaget, blasé utan de där magiska drinkarna. Alla som dricker kommer inte att bli alkoholister, men alla som dricker är med och bidrar till att även de som inte klarar av alkohol är med och gör det, för att det blir så omöjligt och socialt exkluderande om man inte är med och super skallen av sig.

Personliga skäl att inte dricka är ganska uppenbara för mig. Jag har många drag som skulle göra det lätt för mig att bli en alkoholist. (intensitet, allt-eller-inget-tänkande, spretigt känsloliv etc). Jag jagar såklart endorfinkickar, men jag väljer att få dem från sådant som inte skadar mig och folk omkring mig.

Har man barn blir det där ännu tydligare. I ännu lägre grad är det bara man själv som blir påverkad av hur man beter sig. Tittade idag på dessa fantastiska reklamfilmer (eller vad man nu ska kalla dem) på Facebook och blev så glad att jag redan gjort det val jag gjort om drickandet.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply