sånt som inte får plats i andra kategorier

Sommarlov och äventyr

juni 5, 2011

Ja hej hej, vink vink. Tänkte bara meddela mina sisådär 8 unika besökare om dagen att allt är bra, faktiskt fantastiskt bra. Tentan är avklarad och får jag inte godkänt vore det mycket märkligt och ett tecken på att det finns en gudomlig makt som enbart existerar för att håna mig.
Det är så sanslöst skönt att det inte är sant. Redan två dagar efter har jag börjat glömma bort att tentaplugget och ångesten någonsin fanns – “vaddå, det var väl aldrig något problem med tentan? cellkursen var ju rätt skoj” – men jag ser till att påminna mig om hur underbart det är. Och hur tryggt det känns inför kommande kurser att jag, fast jag av olika skäl inte alls kunnat köra på max, klarade mig ändå.

Hemligheter pågår som jag ännu inte kan avslöja något om. Det kommer, så småningom, mer information.
Tills vidare gör jag det jag längtat flera månader efter att få göra. Läser, skriver, läser lite till, skriver lite till, och tar långa promenader i solen med den bästa personen jag vet. Börjar planera för sommarens roman. Ska försöka undvika att skriva så mycket om den i bloggen, för jag är rädd att det blir som när man bloggar om ett förhållande för tidigt – det blir bara yta, något att visa upp, och själva meningen och innehållet i det försvinner. Men den är på gång. För en gångs skull ska jag försöka planera ordentligt innan jag skriver. Tråkigt på ett sätt, men jag tror att processen blir mindre smärtsam då (ibland är det så upprivande, faktiskt, att ha skrivit hundra sidor och sitta och vara övertygad om att det är skit och att man inte har en aning om hur man borde fortsätta) och chansen större att jag lyckas producera något jag kan tänka att kännas vid i efterhand, något som inte var fallet med romanen jag skrev i höstas som fortfarande bara ligger och dräller.
Dessutom är handlingen för en gångs skull också något som gör sig mycket bra att planera.

Novelltävlingar har jag också skrivit upp en lista med sådana jag ska delta i.
Är ambitiös och fokuserad som en liten gris. Fast en avslappnad gris.

Annars bjuder sommaren på mycket fint. Ikväll kommer mina föräldrar hit, stannar två dagar, sedan far vi till Finland och åker genom Finland söderut, färja från Åbo till Sverige igen och så till Uppsala. Jag har längtat så länge. Väl hemma ska jag äta mat, bada, ligga i trädgården (åh, det saknar jag så mycket när jag bor i lägenhet, att ha en trädgård) och arbeta med översättning, bland annat medicinsk. Skriva på romanen och simma massor.
Sommarlov i tre månader nu, ju. En fjärdedels år.
Galet underbart lång tid.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply