sånt som inte får plats i andra kategorier

Volare

oktober 25, 2010

Det allra troligaste är att jag kommer in på läkarutbildningen redan nu till våren, med tanke på mitt högskoleprovsresultat. Det är inte definitivt än, det finns viss osäkerhet kvar (vilket är bra. det blir ju mer spännande så) men jag får nästan räkna med det.

Med andra ord gäller det att öka takten lite om jag vill bli klar med en roman innan dess.
Eller bli klar med två romaner, är det ju som gäller.

Mina projekt är nämligen dessa:
1. Skriva en roman (den jag håller på med nu. där arbetet just nu, när jag inte bara har ångest, går ut på att skriva ner lösa idéer för scener, hitta vad jag vill ha för perspektiv, för språk, för känsla i det hela. “Upptäcka” det jag skriver om. För att sedan verkligen göra det mer seriöst, rakt upp och ner, till en riktig bok).
2. Redigera en gammal roman. Som jag skrev 2008. Vilket också är svårt. Förut trodde jag att det jag skrev 2008 var för dåligt för att använda, och började skriva ett helt nytt utkast, men jag ändrade mig. Och nu sitter jag där med det gamla utkastet, som är precis så dåligt att jag inte vill skicka in det till ett förlag i dess nuvarande form, men ändå precis så bra att jag är osäker på vad som ska strykas, vad som håller, om något av det över huvud taget håller… urk.
(Läsare sökes till det projektet, förresten. Någon som vill komma med synpunkter, spontana reaktioner, och anmärkningar om vad som kan strykas och vad som definitivt inte borde strykas.)

Sedan har jag ett antal olika novelltävlingar jag ska skriva för också. Samt en novell jag bara skriver ändå, för att min pojkvän ville att jag skulle skriva något med kosmonautanknytning.

Jag känner mig stressad, det gör jag. Mest för att jag inte upplever mig som särskilt begåvad längre.
Samtidigt som det känns så självklart att det här är vad jag vill göra.

nu ska jag jobba.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply