sånt som inte får plats i andra kategorier

babbel

maj 21, 2010

Så. Nu är alla mina betyg satta. Jag antar att jag är nöjd. Eller det är jag ju, det är väl bara att jag vet att jag kunde få bättre. Utöver de där knasiga extra meritpoängen man kan få nuförtiden har jag 19,6 i snitt om jag söker samhällsvetenskaplig utbildning och 19,26 om jag söker natur. (Eftersom jag läste 2700 poäng, så jag kunde lägga mina två vg-kurser utanför, men det är fysik b och matte e så de räknas ju ändå med om jag söker civilingenjör eller något). Det grämer mig lite, det där med fysiken och matten. Min bror kanske dör av skam. Så kan det vara. Jag orkade inte. Jag vet inte.

Det är maj och mitt huvud är luddigt. Jag har stor potential att vara lycklig, antar jag. Just nu känns det bara som att jag har sprungit någonstans under väldigt lång tid, men jag vet inte riktigt vart det var eller om jag faktiskt kom fram.

Det känns som en märklig dröm att det är slut. Jag undrar om jag kommer att börja sova halva dygnet igen, som jag gjorde den där gången i juli, för ett år sedan.
När man sover halva dygnet är världen en mycket märklig plats. Jag låg i en soffa och sov ut min förtvivlan, min hunger och min ensamhet hemma hos en man som aldrig kunde bevisa att han älskade mig eller att jag över huvud taget betydde något för honom. Jag vet inte hur man bevisar sådana saker. Men han gjorde det aldrig med varken sin filosofiska logik eller någon längtan.

Jag skulle gärna sova halva dygnet lite till. När jag bara har skrivit klart mitt sista historiahemprov är det kanske vad jag ska göra. Titta på grässtrån och sova. Lägga mig ner och andas. Och tänka att jag aldrig mer ska låta tre år i rad vara så fyllda av plågsamt dålig-mående och förtvivlan igen.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply