sånt som inte får plats i andra kategorier

Dagens låt 11/2

februari 11, 2010

Dagens låt är Metrics Dead Disco.

Metric är ett band som funnits i mitt hjärta sedan våren 2005 någon gång. En liten Ulrika gick i sjuan och snubblade av en slump över deras låt Combat Baby, som är perfekt att lyssna på medan man åker buss under aprilkvällar, då det börjar bli ljusare och varmare och man drabbas av storhetsvansinne och tänker att man ska dansa med folk hela nätterna och resa över jordens alla platser och vara den häftigaste människan som någonsin funnits.

Lyssnar man på Metric när det fortfarande råder vintermörker är det dock Dead Disco (Och egentligen hela albumet Old World Underground, Where Are you now?) som gäller. Jag lyssnar på den när jag tecknar mörka absurda konstverk, när jag lagar middag, när jag dansar i mörkret om morgnarna medan jag sminkar mig.

Metric i sig är för övrigt ett kanadensiskt band. Deras namn syftar på deras infallsvinkel när det gäller att skapa musik, att man bygger in det ganska mycket i ett logiskt system där exakta rytmer är viktiga.
Ifall ni nu undrade.


(Bilden är hämtad från deras officiella hemsida: http://ilovemetric.com)

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply K februari 12, 2010 at 2:56 e m

    gillade låten 🙂

    0
  • Leave a Reply