sånt som inte får plats i andra kategorier

kärleken väntar

april 8, 2009

Det är en så typisk Ulrika-sak att göra. Tänka att man bara ska göra de där snabba introfrågorna till renässansen som är läxa i Svenska B, och sedan inse att bara besvara frågorna är ju tråkigt. Det är bara en massa skit man redan kan. Och sedan sitter man där med 16 sidor från underbara älskade engelska Wikipedia, läser om de tre tänkbara orsakerna till att renässansen uppstod där och när den gjorde (Digerdödens påverkan på Europa och Italien, det speciella Italienska systemet, upptagande av grekisk och arabisk kunskap som nådde Italien och Europa på grund av flera olika anledningar) och man memorerar namn och händelser och skeenden.

En gång när jag var i en grupp där folk skulle presentera sig och berätta vad de tycker om att göra, så sa en tjej "Hej jag heter xxx och, jag gillar… jag gillar att gå i skolan. Faktiskt. Jag vet att det låter jättetöntigt men jag tycker att det är jättekul!".
Hon var väldigt söt och attraktiv så alla tyckte enbart att hon var fantastisk. Jag också. Men hon har rätt, på vissa sätt, eller jag menar, jag förstår det hela. Att lära sig saker är väldigt kul. Att bara lära sig. det jag egentligen inte tycker om med skola är all tid som går att tänka på människorna i den. Jag tycker om människor men framförallt de som faktiskt har blivit mina vänner nu. Jag vet nästan tio människor nu som jag faktiskt skulle kunna våga mig på att förska lita på och börja definiera som vänner.

det är en sådan skillnad på vänner och människor man bara umgås med.
Jag förstår inte hur människor vågar sig på vänskap faktiskt, det är precis som kärlek, ett självutlämnande och jag vet att man borde våga men man borde våga hoppa från tian också och det är ju inget jag brukar göra.

Egentligen skulle jag bara säga det där om renässansen. Renässansmänniskorna var som jag; övertygade om människans genialitet och samtidigt fast i ett slags pessimistisk förtvivlad nostalgi. Det borde helt enkelt refereras tills om den bipolära epoken.

kyssar&kärlek.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply